Mitingul organizat de AUR în Piața Universității va fi monitorizat strict de jandarmi și polițiști. Ambasada Rusiei, vizată de protestatari

Duminica, 27 Februarie 2022, ora 12:56 5716 citiri
George Simion alături de simpatizanții AUR FOTO captură video Facebook/ George Simion

Jandarmeria anunţă că va sprijini poliţiştii rutieri pentru păstrarea ordinii publice în Capitală, după ce o coloană de autovehicule şi-a exprimat intenţia de a se alătura manifestaţiei de duminică, 27 februarie, din Piaţa Universităţii.

Poliţiştii rutieri vor asigura măsuri de protecţie pentru participanţii la trafic şi, dacă situaţia o va impune, vor interveni pentru fluidizarea circulaţiei şi aplicarea de măsuri specifice în zonă.

"Efectivele de jandarmerie vor acţiona în sprijinul poliţiştilor, pentru prevenirea şi gestionarea oricăror situaţii ce pot aduce atingere ordinii publice. Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie şi recomandările poliţiştilor rutieri", se arată în comunicatul citat.

Sute de autovehicule şi circa 2.000 de persoane au plecat, duminică dimineaţă, de la Parcul Municipal Vest din Ploieşti către Bucureşti, pentru a participa la un protest organizat de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) împotriva autorităţilor, dar şi a agresiunii Rusiei din Ucraina.

Surse oficiale au declarat, pentru AGERPRES, că în Parcul Municipal Vest s-au strâns circa 2.000 de oameni, aproximativ 250 de autovehicule, 15 microbuze, 11 autocare şi două autovehicule tip cap tractor.

Coloana de manifestanţi se va deplasa pe autostrada A3 către Bucureşti.

Copreşedintele AUR George Simion a precizat că va fi un miting în Piaţa Universităţii la ora 14,00, după care se va merge în marş până la Palatul Cotroceni. Acţiunea va include şi un protest la Ambasada Rusiei, în contextul agresiunii din Ucraina, a spus Simion.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News