Un fost jucător al lui Manchester City îl face praf pe Guardiola: ”Sufocă echipele și jucătorii”

Joi, 05 Mai 2022, ora 15:50
4025 citiri
Un fost jucător al lui Manchester City îl face praf pe Guardiola: ”Sufocă echipele și jucătorii”
Dietmar Hamann, în tricoul lui City

Fostul internaţional german Dietmar Hamann l-a criticat pe antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, după semifinala Ligii Campionilor cu Real Madrid, afirmând că tehnicianul catalan sufocă echipele prin tactica strictă pe care o impune.

"Dacă le dai jucătorilor responsabilitate, ei acţionează responsabil. Dacă încerci să joci în locul lor, ei nu o vor face. Guardiola sufocă echipele şi jucătorii, îi împiedică să ia propriile decizii. Comparaţi asta cu echipele lui Ancelotti sau Klopp", a scris Hamann, pe Twitter.

Într-un alt Tweet, fostul internaţional german a declarat că nu a văzut niciodată "o echipă atât de neajutorată precum City", în ultimul sfert de oră al meciului retur de pe Bernabeu.

"De obicei, întotdeauna ai încă o ocazie, dar ei, niciodată", a adăugat el.

În vârstă de 48 de ani, Dietmar Hamann a jucat la Manchester City între 2006 şi 2009. El a mai evoluat, printre alte formaţii, la Bayern Munchen, Newcastle şi Liverpool, fiind selecţionat de 59 de ori în echipa naţională a Germaniei.

Formaţia Real Madrid s-a calificat, miercuri seară, în finala Ligii Campionilor, trecând în semifinale de Manchester City, deşi pierduse meciul tur din deplasare cu scorul de 3-4 şi a fost condusă în retur, acasă, cu 1-0. La Madrid, scorul a fost 3-1 pentru gazde, după prelungiri.

Manchester City a deschis scorul în minutul 73, prin Mahrez. Pentru City au marcat Rodrygo ’90, ‘90+1 şi Benzema ’95 (penalti).

În cealaltă semifinală, Liverpool a trecut de Villarreal, scor 2-0 în tur şi scor 3-2 în retur.

Finala dintre Liverpool şi Real Madrid se va disputa în data de 28 mai, pe Stade de France.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pep Guardiola, eliminat din Liga Campionilor: ”Nu regret nimic”
Pep Guardiola, eliminat din Liga Campionilor: ”Nu regret nimic”
Pep Guardiola, antrenorul echipei engleze Manchester City, a declarat că "rezultatele sunt cele care contează în fotbal", după ce elevii săi au fost eliminaţi la loviturile de departajare de...
Guardiola, criticat de un fost jucător după pierderea calificării în Champions League. "Am uitat stilul nostru"
Guardiola, criticat de un fost jucător după pierderea calificării în Champions League. "Am uitat stilul nostru"
Sebastian Schweinsteiger a fost jucător de bază la Bayern Munchen și a fost antrenat de către Pep Guardiola în perioada 2013-2015. Pep Guardiola tocmai a pierdut la penalty-uri în fața...
#manchester city, #Pep Guardiola, #Dietmar Hamann , #stiri fotbal