Final incredibil de sezon in Anglia: Manchester City a castigat dramatic titlul!

Duminica, 13 Mai 2012, ora 19:03
5342 citiri
Final incredibil de sezon in Anglia: Manchester City a castigat dramatic titlul!
foto: daylife.com

Manchester City a castigat titlul in Premier League, dupa un final dramatic.

Premier League e campionatul in care se joaca cel mai frumos fotbal din lume, iar dupa aceasta ultima etapa a sezonului 2011/2012 nimeni nu poate spune altceva.

Inaintea ultimei etape, City trebuia sa castige meciul cu QPR pentru a fi sigura ca va castiga titlul. Numai ca si oaspetii aveau nevoie de victorie, pentru a se salva de la retrogradare.

De partea cealalta, United mergea la Sunderland pentru a obtine o victorie si a spera apoi ca rivalii de la City se vor incurca pe teren propriu.

Si astfel a inceput spectacolul, unul pe care multi il vor povesti nepotilor.

Dupa prima repriza, City conducea cu 1-0 pe QPR, dupa un gol marcat de Zabaleta. Acelasi avans il avea si United la Sunderland, dupa o reusita a lui Rooney.

Imediat dupa startul reprizei secunde s-a marcat din nou pe Etihad Stadium din Manchester. Dar surpriza: au egalat oaspetii. Surpriza a fost si mai mare cand QPR a trecut in avantaj, desi se afla in inferioritate numerica!

Si astfel am ajuns la minutul 90, cand City era condusa cu 1-2 pe teren propriu de QPR, iar United avea 1-0 la Sunderland. Scoruri la care United era campioana.

5 minute de prelungire la Manchester, 5 minute in care baietii lui Roberto Mancini s-au aruncat in atac si au punctat de doua ori (Dzeko '90+2 si Aguero '90+4) pentru 3-2 si al treilea titlu din istoria cetatenilor, dupa cele din 1937 si 1968.

Un titlu obtinut datorita golaverajului si al victoriilor directe in fata lui United, pentru ca ambele echipe au terminat sezonul cu cate 89 de puncte.

Un titlu care e si putin controversat. Gurile rele vorbesc de "o amorteala" a celor de la QPR in finalul partidei, cand aflasera deja ca sunt salvati de la retrogradare, dupa ce Bolton n-a reusit sa invinga la Stoke.

Alte rezultate inregistrate in ultima etapa din Premier League: Chelsea - Blackburn 2-1, Everton - Newcastle 3-1, Norwich - Aston Villa 2-0, Stoke - Bolton 2-2, Swansea - Liverpool 1-0, Tottenham - Fulham 2-0, WBA - Arsenal 2-3 si Wigan - Wolverhampton 3-2.

Clasamentul final:

1. Manchester City - 89 puncte (grupe Liga Campionilor)

2. Manchester United - 89 puncte (grupe Liga Campionilor)

3. Arsenal - 70 puncte (grupe Liga Campionilor)

4. Tottenham - 69 puncte (preliminarii Liga Campionilor)

5. Newcastle - 65 puncte (Europa League)

....

18. Bolton - 36 puncte (retrogradata)

19. Blackburn - 31 puncte (retrogradata)

20. Wolverhampton - 25 puncte (retrogradata)

In Europa League mai merg Liverpool (finalista Cupa Angliei) si Cardiff (finalista Cupa Ligii).

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Manchester City castigat titlu, #Manchester City Premier League , #Premier League