Care este cea mai sănătoasă mâncare pentru pisici?

Advertorial
Miercuri, 09 Februarie 2022, ora 17:15
7472 citiri
Care este cea mai sănătoasă mâncare pentru pisici?
mancare pisica FOTO: shutterstock.com

O hrană de calitate, bogată în nutrienți și cu un gust savuros, este esențială pentru ca pisica ta să poată duce un stil de viață sănătos. Însă, de unde știi ce fel de mâncare este potrivită? Adevărul este că nu există un singur tip de hrană pentru pisici care poate fi considerată cea mai sănătoasă, dar sunt diverse criterii de care ar trebui să ții cont pentru a face o alegere bună.

Iată ce este important de reținut în momentul achiziționării hranei pentru pisici.

Mâncare umedă sau mâncare uscată?

Foarte mulți stăpâni de pisici se întreabă deseori dacă ar trebui să își hrănească animalul cu mâncare umedă sau uscată. Diferențele dintre cele două variante nu țin de valoarea nutrițională sau de calitate, ci de alte aspecte. De exemplu, hrana umedă are un conținut mai bogat de apă și asigură o bună hidratare pisicii, în timp ce este mai ușor de mestecat.

În schimb, hrana uscată este mult mai ușor de depozitat și păstrat. Odată deschis ambalajul, acest tip de mâncare are un termen de valabilitate mai ridicat și nu va trebui consumat imediat. Nu există o variantă mai sănătoasă dintre cele două, așa că poți opta și pentru hrănirea mixtă. Pisica ar trebui să aibă mereu apă proaspătă la dispoziție, indiferent de tipul de mâncare pe care i-l vei oferi.

Ține cont de etapa de dezvoltare a pisicii

Vârsta pisicii nu este deloc un aspect de neglijat, fiind un element cheie în alegerea hranei potrivite pentru aceasta. Pentru o creștere sănătoasă și pentru a evita diverse afecțiuni specifice anumitor perioade, mâncarea va trebui aleasă în funcție de etapa de dezvoltare în care se află pisica.

De exemplu, puii necesită o formulă cu mai mulți nutrienți benefici creșterii și întăririi sistemului imunitar. Pisicile adulte vor avea nevoie de un set diferit de vitamine și minerale, în timp ce felinele mai în vârstă au nevoie de mai multă protecție. Alege hrană umedă sau hrană uscată pentru pisica junior, adultă sau senior.

Pisica ta are nevoi specifice?

O opțiune de hrană foarte sănătoasă este cea adaptată nevoilor pisicii. Există numeroase sortimente potrivite în numeroase situații și care pot servi diverse nevoi specifice ale felinelor.

Aceste tipuri de hrană includ în general mâncarea pentru pisici sterilizate, pentru menținerea sănătății pielii și blănii, pentru menținerea sănătății sistemului urinar sau digestiv, pentru controlul greutății sau chiar și pentru pisicile mofturoase. Desigur, poți alege și hrană creată special pentru anumite rase.

Cum faci alegerea finală?

Așa cum am menționat, nu există o singură categorie de hrană pentru pisici care poate fi considerată cea mai sănătoasă. Alegerea depinde mai degrabă de nevoile animalului tău de companie și de etapa de dezvoltare în care se află. Odată ce ai descoperit tipul de mâncare de care ai nevoie, consultă lista de ingrediente și asigură-te că alegea este una potrivită și de calitate.

Dacă i-ai oferit pisicii un anumit tip de hrană dar acum este nevoie să o înlocuiești, nu face schimbarea brusc. Amestecă noua mâncare cu cea veche și adaugă treptat o cantitate mai mare din cea nouă până aceasta va ajunge hrana principală. Ține cont de fiecare dată de nevoile pisicii și, astfel, îi vei putea oferi acestea o dietă echilibrată și sănătoasă, plină de nutrienți.

Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Deși declarația scandaloasă la adresa moldovenilor făcută săptămâna trecută la Timișoara de Marcel Ciolacu a stârnit indignare în opinia publică, acesta nu este la prima...
#mancare pisica, #hrana pisica, #etapa de dezvoltare , #animale