USR acuză Guvernul că ”vrea să le crească veniturile apropiaţilor” lui Nicolae Ciucă. De la ce a pornit conflictul

Joi, 03 Noiembrie 2022, ora 18:31
2487 citiri
USR acuză Guvernul că ”vrea să le crească veniturile apropiaţilor” lui Nicolae Ciucă. De la ce a pornit conflictul
Dan Cărbunaru și Nicolae Ciucă FOTO Facebook / Guvernul României

Deputatul USR Cristian Seidler l-a acuzat de minciună joi, 3 noiembrie, pe purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, în urma justificărilor privind creșterea salariilor angajaţilor de la Cancelaria Prim-ministrului.

”Cum să minţi la ordin. Creşteri salariale pentru oamenii lor. Pe o ordonanţă despre salariile angajaţilor din domeniul securităţii informatice, parlamentarii puterii au lipit, ziua ca hoţii, nişte creşteri salariale ale funcţionarilor de la Cancelaria premierului (CP). Pretextul: complexitatea muncii care justifică brusc o mărire de 15%. USR a sesizat public mârlănia (a câta?) iar purtătorul de cuvânt al Guvernului a reacţionat, declarând că respectivii au pierdut recent aceste sume prin transferul de la Secretariatul General al Guvernului (SGG) la Cancelaria premierului (CP) şi că acum doar le primesc înapoi. Aşa să fie oare? Adevărul e că art. 9 din HG 832/2022 spune clar că încadrarea personalului preluat de la SGG la CP se realizează cu "menţinerea drepturilor salariale existente" la data înfiinţării CP, în Noiembrie 2021”, a scris Cristian Seildler, joi, pe Facebook.

Deputatul USR precizează că Executivul doar vrea să majoreze veniturile ”apropiaţilor premierului”.

”Aşadar oamenii au avut şi nu au pierdut sumele respective dar Guvernul vrea să le crească veniturile apropiaţilor premierului. Iar purtătorul de cuvânt al Guvernului minte pentru a acoperi mârlănia parlamentarilor coaliţiei făcută probabil la comanda politică a premierului însuşi”, a conchis Seidler.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a susținut că în cazul creșterii veniturilor salariilor angajaţilor Cancelariei premierului nu este vorba despre o majorare a salariilor, ci despre recuperarea unei pierderi pe care au înregistrat-o cei care s-au mutat de la Secretariatul General al Guvernului la Cancelarie.

Deputatul USR Alin Apostol a acuzat coaliţia de guvernare că a mărit „pe şest”, cu 15%, salariile angajaţilor de la Cancelaria Prim-ministrului. El a prezentat în acest sens un amendament depus la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 104/2021 privind înfiinţarea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) care nu a fost analizat în prealabil de Comisia pentru administraţie a Camerei Deputaţilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Senatorul USR Irineu Darău a anunțat joi, 18 aprilie, că a depus un denunţ penal împotriva ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, şi a primarului din Râşnov, Liviu-Cătălin Butnariu,...
#majorare salarii, #angajati Cancelarie premier, #USR, #minciuna, #guvern , #USRPLUS