Un nou anunț vag al ministrului Muncii despre creșterea pensiilor: ”Mă bucur că domnul preşedinte a început să gândească social-democrat”

Luni, 24 Octombrie 2022, ora 18:44
2467 citiri
Un nou anunț vag al ministrului Muncii despre creșterea pensiilor: ”Mă bucur că domnul preşedinte a început să gândească social-democrat”
Ministrul Muncii, Marius Budăi FOTO Facebook

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 24 octombrie, referindu-se la necesitatea majorării pensiilor, că se bucură că preşedintele Klaus Iohannis a început să gândească social-democrat.

El a amintit că PSD a venit în coaliţie cu o creştere de 10 procente şi tot ceea ce este peste nu este decât în interesul cetăţenilor. Ministrul a ţinut însă să menţioneze că refuză să participe la o licitaţie de procente pe seama seniorilor României.

”Eu, personal, mă bucur că domnul preşedinte a început să gândească social-democrat. Eu, personal, mă bucur că am văzut şi alţi membri din PNL că au început să gândească social-democrat”, a spus Marius Budăi.

Ministrul Muncii a arătat că anul trecut nu erau crize profunde în România, nu era o criză a energiei şi un război la graniţă şi ”li se explica cum nu pot fi măsite pensiile”.

”Eu mă bucur că amprenta PSD la guvernare a una puternică şi că discutăm cu toţii despre majorarea pensiilor. E un lucru bun”, a arătat el.

Despre procentul cu care ar putea creşte pensiile, Budăi a spus că PSD a venit cu o propunere argumentată. ”Am venit cu cifrele pe masa coaliţiei, cu o creştere de cel puţin 10%, ceea ce este peste 10% nu este decât în interesul cetăţenilor dar nu vreau şi o să refuz să particip la o licitaţie de procente pe seama seniorilor României”, a afirmat el.

”Eu nu îmi permit să îi mint şi nu îmi permit să licitez pe nevoia cetăţenilor români, mai ales a părinţilor şi buniciolor noştri, sub nicio formă”, a arătat el.

Iohannis a solicitat o majorare a pensiilor care să compenseze ”în bună măsură” inflația

Recent, președintele Klaus Iohannis a declarat, când se afla la Bruxelles, că majorarea pensiilor ar trebui să țină cont de inflație.

”S-au vehiculat tot felul de propuneri - 10%, 11% - dar haideți să vedem lucrurile în contextul mai mare: nu putem să așteptăm de la pensionari să plătească ei prețul crizelor. Și, în condițiile în care avem o inflație care trece de 15%, cred că ar fi corect și rezonabil ca această creștere a pensiilor de la 1 ianuarie să țină cont de această inflație. Și atunci creșterea, după părerea mea, trebui să fie mai mare decât a fost vehiculată până acum.

Nu știu dacă bugetul permite o creștere până în 15%, așa cum probabil s-ar aștepta lumea, ca să existe o compensare corectă cu inflația, dar eu cred că merită luate în considerare toate opțiunile și venit cu o creștere care compensează în bună măsură inflația. Și încă un aspect, pe care eu personal îl consider esențial: trebuie atenție sporită pentru cei cu pensii mici, pentru că acolo apar problemele cele mai mari”, a spus șeful statului.

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Dan Barna: ”PNL a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”
Dan Barna: ”PNL a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”
Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat luni, 22 aprilie, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european al României ”a murit sufocat de...
#majorare pensii, #Marius Budai ministrul Muncii, #rata inflatie Romania, #Klaus Iohannis presedinte , #stiri Marius Budai