Adolescenta cu mâinile replantate și-a scos certificat de renaștere. Cine apare în dreptul părinților: "Este o mare onoare pe care ne-ai oferit-o"

Marti, 11 Aprilie 2023, ora 12:34
5636 citiri
Adolescenta cu mâinile replantate și-a scos certificat de renaștere. Cine apare în dreptul părinților: "Este o mare onoare pe care ne-ai oferit-o"
Alexia alături de doctoriță FOTO Facebook/ Dr. Sidonia Susanu

Alexia, fata căreia i-au fost amputate braţele după cumplitul accident de autocar de la Paşcani, a făcut un gest emoționant pentru medicul care a coordonat intervențiile chirurgicale realizate în cazul său și i-a replantat mâinile.

Adolescenta de 15 ani este una dintre cele 35 de persoane care se aflau într-un autocar cu artişti care, în noaptea de 16 spre 17 decembrie, se deplasa de la Botoşani spre un festival în judeţul Ialomiţa. La intrarea în municipiul Paşcani, autocarul s-a răsturnat. 25 de persoane, dintre care 12 minori, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Alexia a trecut printr-o intervenție de 20 de ore pentru replantarea bratelor în urma accidentului.

Medicul care a coordonat intervențiile chirurgicale realizate în cazul Alexiei, dr. Sidonia Susanu, a explicat că aceasta a fost sigura replantare bilaterală de brațe realizată vreodată în Europa.

”După un număr de 7 intervenții chirurgicale, cumulând mai bine de 50 de ore, echipa noastră a realizat singură replantare bilaterală de brațe raportată la nivelul Europei vreodată, și a doua din lume”, a transmis medicul din Iași.

Tânăra a făcut un gest emoționant pentru medicul Sidonia Susanu și a desemnat-o, simbolic, părinte al renașterii sale.

"Mulțumesc frumos, Alexia, pentru surpriza extraordinară și bucuria cu care mi-ai umplut sufletul! Este o mare onoare pe care ne-ai oferit-o, alegându-ne să fim “părinții renașterii tale”!

Tu, dragă mea copila, ești simbolul triumfului vieții și a binelui!

La început de Săptămâna a patimilor, în așteptarea Învierii Domnului, va urez tuturor, dragi prieteni, că binele să biruiască întotdeauna în viață voastră!", a scris doctorița pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
Situație incertă în cariera lui Andy Murray
Situație incertă în cariera lui Andy Murray
Tenismanul britanic Andy Murray nu va suferi o intervenţie chirurgicală din cauza accidentării lui gleznă, în timp ce recuperarea lui progresează, deşi momentul revenirii lui la turnee este...
#maini replantate, #adolescenta, #certificat, #recunostinta, #medici, #operatie , #spitale