Ministerul rus al Afacerilor Externe, despre reacția Maiei Sandu la adresa lui Putin: „Inadecvare și lipsă de tact”

Marti, 24 Mai 2022, ora 09:14 5961 citiri
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu FOTO Facebook/Maia Sandu

Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova consideră reacția Maiei Sandu la felicitarea adresată de către Vladimir Putin cu prilejul „Zilei de 9 mai” ca fiind una inadecvată.

Potrivit deschide.md, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, prin asemenea comportament, liderul de la Chișinău a dat dovadă de „lipsă elementară de tact”.

„Am atras atenția asupra declarațiilor neprietenoase ale președintelui R. Moldova, Maia Sandu... Comentând mesajul adresat de către președintele Rusiei cu ocazia celor 77 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, șeful statului moldovenesc a declarat « Noi nu avem nevoie de felicitări, avem nevoie de pace». Este evident faptul că declarațiile sunt inadecvate și lipsite de tact”, se menționează în comentariul oficialului rus.

Potrivit lui Zaharova, felicitarea a fost adresată, în primul rând, „cetățenilor R.Moldova, veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, dar și urmașilor acestora, care cinstesc istoria și faptele eroice ale bunicilor și străbunicilor săi”.

Zaharova a mai atras atenția asupra faptului că în mai multe localități din Republica Moldova au avut loc marșuri și alte acțiuni comemorative.

„Poziția adoptată de către președintele Moldovei reprezintă un semnal foarte alarmant ce reprezintă o deraiere continuă a conducerii moldovenești de la relațiile pozitive acumulate între Rusia și Moldova”, precizează Zaharova.

Reamintim că Maia Sandu, comentând scrisoarea oficială a liderului de la Kremlin trimisă de 9 mai, a anunțat că nu are nevoie de felicitări de la Vladimir Putin. „Noi nu avem nevoie de felicitări. Noi avem nevoie de pace”, a transmis Maia Sandu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News