Mesajul Maiei Sandu de Ziua Limbii Române: „Să facem astfel încât copiilor noștri să le cânte inima la auzul unor cuvinte simple” VIDEO

Marti, 31 August 2021, ora 11:35 2678 citiri
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu își dorește ca limba română să devină patrie pentru toți cetățenii FOTO Facebook / Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis marți, 31 august, un mesaj de Ziua Limbii Române în care le transmite cetățenilor să cinstească limba.

Șeful statului de peste Prut subliniază că își dorește ca limba română să devină „patria tuturor cetățenilor noștri”.

„Bună ziua, mulțumesc, cu drag! Nu știu dacă aveți cuvinte preferate în limba română, mie astea-mi plac. Astăzi marcăm sărbătoarea limbii române, un element fundamental al devenirii și al identității noastre, repus în drepturi datorită mișcării de renaștere și eliberare națională.

De Ziua Limbii Române îmi doresc să cinstim și să cunoaștem limba care este maternă pentru 4 din 5 cetățeni ai țării noastre. Îmi doresc ca limba română să devină numitor comun pentru toți cetățenii Republicii Moldova, oricare ar fi limba lor maternă și să funcționeze în armonie cu celelalte limbi. Limba Română poate fi patria tuturor cetățenilor noștri. Pentru aceasta trebuie să lansăm un program național de studiere a limbii române pentru vorbitorii de alte limbi. Cursuri de calitate, accesibile tuturor vârstelor, cursuri media în limba română, oferte educaționale predate în limba română.

Avem o limbă frumoasă, trebuie să o facem atractivă și pentru cei care nu o cunosc. De ceva timp limba noastră se aude pe străzile orașelor și satelor din toată lumea. E un motiv de bucurie dar și de zâmbet trist. Greutățile i-au alungat de acasă pe mulți dintre noi. Oameni muncitori și talentați, care și-au făcut altă viață în afară. Mulți dintre copii moldovenilor care trăiesc în altă parte nu vorbesc limba română și e păcat. Păstrarea interesului pentru limba noastră e datoria fiecărui dintre noi, dar e și datoria statului. Haideți să facem astfel încât toți copii noștri să-și dorească să vorbească limba română. Să le cânte inima la auzul unor cuvinte simple. Bună ziua, mulțumesc, cu drag!”, a transmis marți, într-un mesaj video, președintele Republicii Moldova Maia Sandu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News