Maia Sandu se află în Ucraina la invitația lui Volodimir Zelenski: "Este o tragedie greu de pus în cuvinte"

Luni, 27 Iunie 2022, ora 14:30 2096 citiri
Maia Sandu în timpul vizitei FOTO Facebook/ Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află într-o vizită în Ucraina luni, 27 iunie, la invitația președintelui Volodomir Zelenski.

Maia Sandu a vizitat deja câteva orașe din regiunea Kiev, după cum a anunțat într-o postare pe pagina sa de pe Facebook:

"Astăzi sunt în Ucraina, la invitația Președintelui Volodymyr Zelenskyy. Am început vizita, mergând în câteva orașe din regiunea Kyiv, care au fost distruse în primele săptămâni de război.

Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpin. Am văzut și locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte.

De patru luni, Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește în război. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict.

Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană", a scris Maia Sandu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News