Maia Sandu vine în România pentru a lua un premiu. Despre ce e vorba

Luni, 08 Ianuarie 2024, ora 21:40
1940 citiri
Maia Sandu vine în România pentru a lua un premiu. Despre ce e vorba
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova FOTO Facebook

Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu va primi sâmbătă, la Timişoara, premiul Timişoara Pentru Valori Europene, anunţă Primăria.

”Preşedinta Republicii Moldova este prima laureată a celei mai înalte distincţii instituite anul acesta de Municipiul Timişoara. Cu această ocazie, Domnia Sa va fi prezentă la Timişoara pentru ceremonia din 13 ianuarie şi va rosti un discurs despre Europa şi valorile care ne definesc”, anunţă Primăria Timişoara.

Premiul Timişoara Pentru Valori Europene onorează personalităţi recunoscute pe plan internaţional care, cu determinare, curaj şi creativitate, promovează sau apără valorile europene în interiorul şi în afara Uniunii Europene.

Ceremonia oficială de decernare a premiului Timişoara Pentru Valori Europene va avea loc, sâmbătă, de la ora 11:00, la Cinema Timiş.

”După încheierea ceremoniei, vor fi susţinute scurte declaraţii de presă”, menţionează Primăria.

Juriul care a desemnat-o pe Maia Sandu ca primă laureată a premiului este format din personalităţi marcante din ţară şi din diaspora care promovează valorile europene: Mircea Cărtărescu (Bucureşti), scriitor; Iulia Motoc (Haga), judecător al Curţii Penale Internaţionale; Cristian Măcelaru (Köln), director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei; Simona Miculescu (Paris), Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar, Delegat Permanent al României pe lângă UNESCO; Anca Miruna Lăzărescu (Munchen), regizoare şi scenaristă; Adriana Babeţi (Timişoara), scriitoare şi critic literar.

O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
Sportiva română de origine cubaneză Amanda Zuaznabar-Torres s-a clasat pe locul 7 la cat. 63 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Amanda Zuaznabar-Torres a...
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Mai mulți bani pentru cei mai săraci dintre români, din 2025. De la 1 ianuarie anul viitor, niciun român nu va încasa un venit mai mic de 500 de euro net („în mână"), adică 2.500 de lei,...
#maia sandu, #Romania, #premiu, #Timsoara , #stiri externe