Maia Sandu a plecat să vorbească Parlamentului European cu un zbor low-cost: "I-au dat și loc în spate, și-o fi luat târziu biletul"

Marti, 17 Mai 2022, ora 16:31 6192 citiri
„Moldovenii merită un viitor prosper și pașnic” a subliniat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la plecare FOTO Facebook / Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a plecat marți, 17 mai, la Bruxelles, unde va ține un discurs în plenul Parlamentului European.

Pentru deplasare, șeful Executivului de la Chișinău a apelat la o companie aeriană low-cost.

„Sunt în drum spre Bruxelles unde voi avea, azi și mâine, întrevederi cu reprezentanți ai instituțiilor europene și ai statelor membre UE, și voi ține un discurs în plenul Parlamentului European. Voi promova agenda europeană a țării noastre și joi, la Paris, unde voi discuta cu Președintele Emmanuel Macron.

În următoarele săptămâni, mă voi întâlni cu mai mulți oficiali europeni, pentru a obține sprijinul de care țara noastră are nevoie pentru a avansa pe calea euro-integrării. Moldovenii merită un viitor prosper și pașnic, în țara lor, parte a familiei UE”, a transmis Maia Sandu pe Facebook, care a publicat și o fotografie înainte de îmbarcarea în avionul low-cost care a transportat-o la Bruxells.

„I-au dat și loc în spate, și-o fi luat târziu biletul:)”, a glumit coordonatorul de politici publice și de comunicare al USRPLUS Liviu Iolu pe Facebook.

Maia Sandu devine primul președinte al Republicii Moldova care va susține un discurs în Parlamentul European.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 17-18 mai o vizită de lucru la Bruxelles, unde se va întâlni cu prim-ministrul Belgiei și va avea întrevederi cu oficiali ai instituțiilor UE.

Miercuri, 18 mai, la ora locală 15.00, președinta Maia Sandu va ține un discurs în plenul Parlamentului European, iar la ora 15.30 - o conferință de presă comună cu Roberta Metsola, președinta legislativului UE, se arată într-un comunicat al președinției. Maia Sandu va deveni, astfel, primul șef de stat al Republicii Moldova care se va adresa plenului Parlamentului European și îi va urma în această ipostază președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a vorbit în plen în primele zile ale războiului dus de Rusia împotriva țării sale.

Joi, 19 mai, Președinta Maia Sandu se va întâlni, la Paris, cu președintele francez Emmanuel Macron.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News