Maia Sandu s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev. ”Cetățenii țărilor noastre merită să aibă o viață pașnică în familia europeană” VIDEO

Luni, 27 Iunie 2022, ora 19:11 2589 citiri
FOTO Facebook / Maia Sandu

Maia Sandu s-a întâlnit la Kiev cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, luni, 27 iunie, după ce președinta Republicii Moldova a vizitat Borodeanka și Irpin, localități situate în apropierea capitalei Ucrainei.

„Avem nu doar o graniță comună cu Moldova, ci și valori și aspirații (comune n.r.). Astăzi mă întâlnesc cu președintele Maia Sandu! Solidaritatea dumneavoastră cu țara și poporul nostru este foarte importantă”, se arată în mesajul postat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„În discuția pe care am avut-o, la Kiev cu Președintele Volodymyr Zelenski și echipa sa, mi-am exprimat admirația pentru curajul cu care ucrainenii își apără patria de agresiunea rusă și i-am asigurat că Republica Moldova este alături de Ucraina.

Vom continua să susținem refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova. Vom consolida capacitatea de transport și de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre și înspre Ucraina. Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni să-i ajutăm.

Am agreat, de asemenea, în cadrul discuției cu Președintele Zelenskyy, că țările noastre vor colabora în domeniul economic și energetic, precum și pe calea de aderare la Uniunea Europeană. Cetățenii țărilor noastre merită să aibă o viață pașnică și prosperă, în familia europeană, iar noi suntem datori să le oferim oamenilor un asemenea viitor”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Este prima vizită pe care șefa statului moldovean o întreprinde în Ucraina de la începutul invaziei Moscovei asupra țării vecine.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

La 23 iunie, Consiliul European a acordat Ucrainei și R. Moldova statutul de țări candidate pentru aderarea la UE. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de președintele Consiliului European, Charles Michel.

„Am căzut de acord. Consiliul European tocmai a decis să acorde statut de candidat Ucrainei și R. Moldova. Un moment istoric. Este un pas extrem de important pe drumul vostru către UE. Felicitări Volodimir Zelensky și Maia Sandu, precum și popoarelor Ucrainei și R. Moldova. Viitorul nostru este împreună”, a afirmat președintele Consiliului European într-o postare pe pagina sa de Twitter.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News