Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Franței: ”Contăm pe sprijinul Parisului pentru ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată la UE” VIDEO

Joi, 19 Mai 2022, ora 20:23 3225 citiri
Maia Sandu s-a întâlnit cu Macron FOTO / Facebook Maia Sandu

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, s-a întâlnit joi, 19 mai, cu liderul francez Emmanuel Macron.

”La Paris, am discutat cu Președintele Emmanuel Macron situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, dialogul bilateral și agenda europeană a Republicii Moldova. I-am mulțumit liderului de la Élysée pentru susținerea oferită de Franța în gestionarea fluxului de refugiați și pentru crearea Platformei de sprijin pentru Moldova, care să ajute țara noastră să depășească urmările războiului din Ucraina, ale inflației și ale crizei energetice, și să continue reformele inițiate”, a scris Maia Sandu pe rețelele sociale.

Președinta Moldovei a mai amintit proiectele bilaterale lansate în ultimul an cu Franța, în mai multe domenii.

”Salutăm deschiderea biroului Agenției Franceze pentru Dezvoltare la Chișinău, care va avea loc în curând. (...)

Am discutat și despre determinarea noastră de a ne urma parcursul european, în contextul cererii de aderare la UE pe care am semnat-o la începutul lunii martie. Contăm pe sprijinul Parisului pentru ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată la UE. Acest gest va semnaliza societății noastre și autorităților că eforturile de modernizare a Moldovei după model european vor fi susținute”, mai precizează Maia Sandu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News