Ce a discutat Maia Sandu cu Emmanuel Macron. Președinta Republicii Moldova a fost primită cu onoruri la Paris

Vineri, 12 Noiembrie 2021, ora 20:25 4931 citiri
Maia Sandu a fost primit cu onoruri de Emmanuel Macron la Paris FOTO Facebook/ Maia Sandu

Maia Sandu s-a aflat vineri, 12 noiembrie, în vizită oficială la Paris și s-a întâlnit cu omologul francez Emmanuel Macron.

Președinta Republicii Moldova a fost primită cu cordialitate de Emmanuel Macron, în acord cu deschiderea de care se bucură Sandu în cancelariile europene.

Maia Sandu a relatat pe pagina oficială de Facebook cum a decurs vizita oficială de la Paris.

"Am avut astăzi, la Paris, o întrevedere cu Președintele Franței, Emmanuel Macron, cu care am discutat mai multe subiecte ce vizează intensificarea relațiilor noastre bilaterale.

Am discutat despre oportunitățile de cooperare cu Franța în domeniul infrastructurii, digitalizării, securității și eficienței energetice.

Ne bucurăm că Agenția franceză de dezvoltare (AfD) și-a început deja activitatea în țara noastră și că va finanța inclusiv proiecte de infrastructură locală, irigare și împădurire.

I-am mulțumit totodată domnului Președinte Macron pentru deschiderea de a ne ajuta în eforturile noastre de combatere a corupției în Moldova.

În acest context, am discutat despre dezvoltarea colaborării dintre organele de drept din țările noastre.

Valorificarea acestor eforturi ne va permite să restabilim funcționarea justiției în Moldova și să ne axăm în continuare pe dezvoltarea potențialului țării noastre.

Franța este un partener strategic important pentru noi și o țară prietenă care sprijină eforturile de curățire a statului și dezvoltare după model european a Republicii Moldova", a arătat Maia Sandu în relatarea pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News