Maia Sandu, despre originea exploziilor din Transnistria: „Sunt forţe pro-război şi care sunt interesate să destabilizeze situaţia din regiune” VIDEO

Marti, 26 Aprilie 2022, ora 16:30 1832 citiri
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu FOTO Facebook/ Maia Sandu

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat marţi, 26 aprilie, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, că, din informaţiile pe care le deţin autorităţile de la Chişinău, exploziile produse începând de luni în Transnistria îşi au originea la forţe din interiorul regiunii transnistrene.

"Analizele noastre la această oră arată că există tensiuni între diferite forţe din interiorul regiunii, interesate de destabilizarea situaţiei. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană şi creează riscuri pentru Republica Moldova", a declarat Maia Sandu.

"Condamnăm orice provocări şi tentative de a atrage R. Molodova în acţiuni ce pot pune în pericol pacea în ţară", a adăugat ea.

Consiliul suprem de Securitate a constatat faptele de escaladare şi a recomandat intensificarea verificărilor în apropierea zonei de securitate şi creşterea patrulării şi verificărilor pe teritoriul R. Moldova şi la frontieră. creşterea nivelului de alertă în ceea ce priveşte securizarea obiectivelor de infrastructură critică, creşterea nivelului de alertă al insitutţiilor responsabile de siguranţa şi securitatea publică.

"E o situaţie complexă şi tensionată, noi suntem vigilienţi şi vom lua toate măsurile necesare", a dat asigurări preşedintele R. Molodva.

Ea solicitat presei şi formatorilor de opinie, liderilor sociali şi politici să se comporte cu maximă responsabilitate, să distribuie doar informaţii verificate şi să evite utilizarea manipulării emoţionale.

"Aceste tensiuni se întâmplă pe teritoriul necontrolat de facto de autorităţile de la Chişinău", a subliniat Maia Sandu.

Răspunzând unei întrebări, preşedintele Republicii Moldova a declarat: "Din informaţiile pe care le avem la această oră, aceste intenţii de escaladare provin de la forţe din interiorul regiunii transnistrene, care sunt forţe pro-război şi care sunt interesate să destabilizeze situaţia din regiune".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News