Maia Sandu și Volodimir Zelenski au vorbit despre racheta rusă căzută pe teritoriul Republicii Moldova VIDEO

Vineri, 04 Noiembrie 2022, ora 09:26 1399 citiri
Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova FOTO: Facebook/ Maia Sandu

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a discutat cu omologul său de la Chişinău, Maia Sandu, despre problemele legate de alimentarea cu energie şi despre agresiunea rusă.

"Am vorbit astăzi cu preşedinta Republicii Moldova despre provocările energetice. Consecinţele teribile ale agresiunii hibride ruseşti sunt resimţite de toţi europenii, dar şi de cetăţenii Moldovei.

Am discutat cu doamna Sandu despre ce putem face împreună în interesul popoarelor noastre şi pentru protecţia ţărilor noastre”, a anunţat Zelenski.

La începutul acestei săptămâni, rămăşiţele unei rachete doborâte de sistemele anti-aeriene ucrainene au căzut în satul Naslavcea, din Republica Moldova. De altfel, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers joi în nordul ţării, la Naslavcea.

Republica Moldova, în acest moment, este o ţară pe teritoriul căreia Federaţia Rusă desfăşoară de mai mult timp un război hibrid, iar invazia din Ucraina a amplificat o serie de probleme, a declarat marţi, preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu.

Ea spune că neutralitatea militară înscrisă în Constituţie nu mai asigură protecţie suficientă ţării, dar recunoaşte că o schimbare a acestui statut este dificil de făcut.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News