Maia Sandu, declarație de forță la Chișinău: "Nu voi vinde o bucată de țară ca să avem jumătate de an gaz ieftin"

Joi, 14 Iulie 2022, ora 10:31 11184 citiri
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu caută soluții pentru prețul gazului FOTO Facebook / Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-un interviu pentru o televiziune de la Chișinău că nu regretă faptul că nu a mers la Moscova pentru a negociat un preț mai bun la gazele naturale.

"Noi am obținut un contract pe care puteam să îl obținem, eu nu o să mă apuc să vând o bucată de țară doar ca să avem jumătate de an gaze mai ieftin”, a declarat președintele Republicii Moldova la emisiunea "Bună Seara" de la Moldova 1, citată de Știri.md.

"Țara noastră este independentă și trebuie să ținem la acest lucru, da este greu acum, pentru toți, inclusiv că nu s-au dezvoltat alternative. Proiectele care le facem acum vor da rezultate peste 3-5 ani și cred că asta e important.

Acum trebuie să ne descurcăm pornind de la situația în care suntem”, a precizat Sandu, după care a întrebat retoric "de ce opoziția nu a negociat un contract pentru o perioadă mai lungă de timp, atunci când prețul era avantajos", a mai adăugat Maia Sandu

Conform sursei citate, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova a publicat protocolul semnat cu Gazprom în urma negocierilor privind aprovizionarea cu gaze naturale a Republicii Moldova, de la Sankt Petersburg.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News