Maia Sandu a refuzat să treacă vama fără rând. Polițiștii de frontieră au insistat degeaba

Luni, 02 August 2021, ora 16:52 15977 citiri
Maia Sandu, presedintele Republicii Moldova FOTO Facebook/ Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a petrecut weekendul trecut la munte în România, unde a „cucerit” Vârful Moldoveanu, dar a și renunțat la privilegiile de președinte, potrivit presei de peste Prut.

Mai exact, Maia Sandu s-a comportat ca o persoană fizică când a ajuns la punctul de trecere a frontierei R. Moldova, în ciuda insistențelor polițiștilor de frontieră.

Potrivit publicației realitatea.md, care citează surse, automobilul în care se afla Maia Sandu s-a aliniat în rândul format la punctul de trecere. Tradițional, un polițist de frontieră se apropia de mașinile aflate în coloană, pentru a verifica numărul de pasageri aflați în fiecare mijloc de transport, dar și să colecteze pașapoartele.

„Erau multe mașini în rând, iar în timp ce un colaborator al Poliției de Frontieră aduna actele oamenilor, a observat-o și pe Maia Sandu. I-au propus să treacă cu mașina fără a sta în mulțime, însă aceasta a refuzat din start”, scrie sursa citată

Maia Sandu ar fi refuzat categoric să beneficieze de facilități, inclusiv să treacă pe culoarul destinat deținătorilor de pașapoarte diplomatice, chiar dacă angajații Poliției de Frontieră au insistat de câteva ori. Maia Sandu a continuat să-și aștepte rândul printre celelalte mașini.

„Au mers și alți doi colegi și i-au propus același lucru, să treacă pe un culoar separat, să nu stea în rând, iar în scurt timp vor fi gata și actele. Însă au primit același răspuns”, a adăugat sursa citată.

Astfel, Maia Sandu și-ar fi continuat drumul fără a se evidenția din mulțime și a face uz de privilegiile prezidențiale.

Vacanță petrecută în România

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a urcat duminică, 1 august, pe vârful Moldoveanu.

"Îmi place mișcarea în aer liber. Mai ales la munte!", a scris Maia Sandu pe contul personal de Instagram, acolo unde a postat și o fotografie de pe vârful Moldoveanu.

Mesajul președintei, care a ales să urce pe munte într-un echipament sport comun, a fost apreciat în doar două ore de aproape 20.000 de persoane.

Majoritatea comentariilor sunt pozitive, lăudând atitudinea politicianei și faptul că-și îndeamnă indirect urmăritorii să facă mișcare în aer liber.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News