Maia Sandu a călătorit cu o cursă low-cost de la Berlin la Chișinău. A așteptat trei ore avionul din cauza unei defecțiuni

Autor: N.G.
Sambata, 24 Septembrie 2022, ora 19:14 3510 citiri
Maia Sandu, la finalul călătoriei FOTO Fcaebook/ DRagoș Galbur

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a revenit vineri seara, 23 septembrie, în Republica Moldova, cu un zbor low-cost, de la Berlin.

Maia Sandu a participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, apoi la Adunarea Generală a ONU de la New York, iar la întoarcere s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz.

Imagini cu Sandu au fost publicate de bloggerul Dragoș Galbur, care s-a aflat și el în avion. Maia Sandu a așteptat cursa, alături de ceilalți pasageri, timp de trei ore, din cauza unei defecțiuni la aeronavă, potricit nordnews.md.

„Am venit de la Berlin la Chișinău împreună cu doamna președinte, cu un zbor low-cost. Nu e nicio senzație, dar pentru asta merită un respect aparte, dat fiind faptul că 30 de ani majoritatea președinților cheltuiau banii publici pe zboruri charter în lux și opulență. Banul public trebuie cheltuit cu bun simț!”, a scris Galbur, pe Facebook.

Maia Sandu s-a aflat între 18-19 septembrie la Londra, unde a luat parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a. În zilele de 20-21 septembrie, șefa statului a fost la New York, unde a fost prezentă la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global.

În contextul vizitei la ONU, șefa statului a participat la câteva evenimente în domeniul educației și a avut mai multe întâlniri bilaterale cu: șeful NATO, Jens Stoltenberg, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, administratoarea USAID, Samantha Power, președinții Austriei, Kazahstanului și alții.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News