Averile ilegale vor fi confiscate printr-o procedură simplificată în Republica Moldova. Anunțul președintelui Maia Sandu

Marti, 15 Martie 2022, ora 17:01 3110 citiri
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu FOTO / Facbeook Maia Sandu

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, anunță că a fost adoptată o procedură simplificată prin care averile realizate ilegal vor fi confiscate.

”De astăzi, sistemul de justiție are toate instrumentele necesare pentru a-i penaliza pe cei care s-au îmbogățit din activități ilegale. Curtea Constituțională a publicat azi hotărârea sa din 10 martie 2022, prin care admite o procedură simplificată a confiscării averii nejustificate. De acum încolo, confiscarea averii poate avea loc inclusiv dacă persoana în raport cu care există suspiciuni că deține averi ilicite nu va putea justifica proveniența legală a bunurilor”, anunță Maia Sandu pe Facebook.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, Curtea Constituțională ”a confirmat, astfel, alinierea sistemului constituțional național la standardele europene privind combaterea corupției mari, a spălării banilor și a îmbogățirii ilicite”.

”Sistemul de justiție nu mai poate da vina pe obstacolele legislative și este obligat să demonstreze rezultate reale în confiscarea averilor agonisite ilegal”, mai precizează Maia Sandu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News