Maia Sandu și Alina Gorghiu, schimb de amabilități la prima întâlnire după ce Republica Moldova a obținut statutul de candidat UE

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 16:41 3129 citiri
Alina Gorghiu și Maia Sandu FOTO: Facebook/ Alina Gorghiu

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, a declarat vineri, după întrevederea cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, că avut cu aceasta o discuţie amplă axată pe securitatea energetică, dar şi pe ajutorul politic şi economic pe care România îl va acorda statului vecin pentru a adera la Uniunea Europeană.

"Întâlnirea cu doamna preşedintă Maia Sandu a fost una extrem de bună, ca de obicei, îi mulţumesc pentru faptul că este prima vizită în România, după ce Republica Moldova a obţinut statutul de candidat la aderarea la UE.

A fost o discuţie amplă, legată de securitate energetică, legată de proiectul acesta bilateral cel mai important, şi anume, acela de ajutare a Republicii Moldova să adere la Uniunea Europeană, atât sprijin politic, cât şi sprijin tehnic, vor fi asigurate de Parlamentul României", a precizat Gorghiu, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că i-a adresat Maiei Sandu invitaţia de a face parte din delegaţia Republicii Moldova, la următoarea şedinţă comună a parlamentelor, care se va desfăşura la Bucureşti.

"Am invitat-o să facă parte din delegaţia Republicii Moldova, în următoarea şedinţă comună a parlamentelor, care va avea loc aici.

În luna iunie a avut loc în Republica Moldova şi sunt convinsă că o şedinţă comună se va concretiza foarte curând, în România, după ce vom discuta agendă, calendar şi aşa mai departe", a încheiat Gorghiu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News