Maia Sandu blamează recunoașterea regiunilor din Donbas de către Putin. ”Susținem suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”

Marti, 22 Februarie 2022, ora 07:58 2110 citiri
Maia Sandu a refuzat pana acum o întâlnire cu Putin FOTO Facebook / Maia Sandu

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, reacționează pe Twitter în legătură cu recunoașterea lui Putin a regiunilor separatiste Donețk și Lugansk.

În mesaj se precizează că Republica Moldova va susține ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, cu hotarele ei recunoscute internațional.

„Republica Moldova rămâne ferm angajată să susțină suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional”, a precizat ea într-o postare pe Twitter.

Rusia a recunoscut independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk, iar liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a subliniat că Moscova a cerut autorităților de la Kiev să oprească imediat acțiunile militare, declarând că „în caz contrar toată responsabilitatea pentru posibila continuare a vărsării de sânge va fi în întregime pe conștiința regimului care conduce teritoriul Ucrainei”.

Pe de altă parte, Ucraina a declarat că Rusia stă în spatele mai multor provocări pe teritoriul republicilor separatiste, iar statele occidentale au vorbit în mod repetat despre pericolul invadării Ucrainei de către Rusia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News