Contul de Telegram al Maiei Sandu, spart în ziua în care s-a cerut scoaterea în afara legii a partidului pro-rus Șor

Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 16:20 1646 citiri
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova FOTO Facebook/ Maia Sandu

Conturile de Telegram ale mai multor oficiali din Republica Moldova, printre care și cel al președintei Maia Sandu, au fost sparte miercuri, 9 noiembrie, zi în care ministrul Justiției a solicitat Guvernului să aprobe sesizarea privind scoaterea în afara legii a partidului pro-rus Șor.

Reprezentanții instituției prezidențiale au anunțat că ”a fost spart Canalul oficial de Telegram al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. La fel, infirmăm veridicitatea ultimelor postări”.

Anunțul a fost făcut după ce un mesaj despre „corupția din instituțiile de stat” a fost publicat pe contul oficial de Telegram al președintei, Maia Sandu. La scurt timp, acesta a fost șters. Același mesaj a fost publicat și pe contul ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, potrivit Adevărul.

Despre spargerea conturilor oficialilor moldoveni a vorbit prim-ministrul Natalia Gavrilița, la începutul ședinței Executivului de miercuri. Șefa Cabinetului de miniștri a menționat că acestea au fost sparte în ziua în care ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a cerut aprobarea sesizării cu privire la declararea neconstituțională a partidului Șor. Lucru care a și fost votat de membrii Cabinetului de miniștri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News