Cum explică Maia Sandu succesul femeilor în politică în Republica Moldova: "S-au terminat mai repede bărbații" VIDEO

Sambata, 03 Septembrie 2022, ora 10:08 5689 citiri
Maia Sandu s-a amuzat ea însăși de răspunsul furnizat moderatorului Sorin Ioniță FOTO Facebook/ Bookfest

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a stârnit hohote de râs cu o replică legată de succesul femeilor în politică peste Prut.

Principalele funcții de putere în Basarabia sunt ocupate de femei. În acest context, președinta Maia Sandu a fost întrebată cum explică diferența flagrantă față de România.

Președinta Republicii Moldova a participat vineri, 2 septembrie, la un interviu public, moderat de analistul Sorin Ioniță și găzduit de salonul internațional de carte Bookfest.

"Republica Moldova e o țară mică, s-au terminat mai repede bărbații și-a venit și rândul nostru. A fost o glumă, ca să fie clar", a spus inițial Maia Sandu, la minutul 38:45 al înregistrării prezentate mai jos.

Președinta a revenit apoi cu explicația serioasă:

"Noi, în parlament, avem o echipă de femei și de bărbați care au insistat pe aceste cote (n.r. - de gen) și asta a schimbat semnificativ structura în parlament. Am avut și în trecut femei în politică dar, din păcate, ele au fost doar folosite la număr. Acum avem femei care nu sunt numite de bărbați dar care au propriul punct de vedere și care încearcă să demonstreze că suntem puternice și că ne pricepem", a declarat demnitara de peste Prut.

Maia Sandu spune că, deși ar putea părea diferită situația, "discursul de ură" cu care sunt primite femeile din politică este în continuare masiv în Republica Moldova.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News