Maia Sandu, dialog în rusă cu un lider găgăuz agresiv care o pisa să se refere la "moldoveni": "Știu mai bine decât tine care este limba mea. Eu vorbesc românește" VIDEO

Sambata, 03 Septembrie 2022, ora 21:46 35395 citiri
Maia Sandu, la întâlnirea Adunării Populare a Găgăuziei FOTO Twitter

Președintele Maia Sandu s-a deplasat vineri, 2 septembrie, în teritoriul autonom Găgăuzia, din sud-vestul Republicii Moldova, acolo unde Rusia încearcă să provoace tulburări prin intermediul actorilor proxy.

Maia Sandu a mers în capitala regiunii, Comrat, și a participat, printre altele, la o întâlnire cu Adunarea Populară a Găgăuziei, forul legislativ al teritoriului autonom.

Atmosfera a fost tensionată, după cum arată imaginile, iar un lider găgăuz agresiv a încercat s-o convingă pe președintă să nu mai folosească termenul "român" pentru a desemna locuitori ai Basarabiei, ci "moldovean". "Știu mai bine decât tine care este limba mea. Tu știi că vorbești limba găgăuză, dar eu știu că vorbesc romanește", i-a răspuns tăios Maia Sandu.

Maia Sandu a îndemnat, într-un discurs ținut la Universitatea din Comrat, la calm pe fundalul războiul din Ucraina și a încercărilor de dezbinare a societății în Republica Moldova pe criterii etnice. Regiunea este ocupată majoritar de etnici de origine turcă care vorbesc limba rusă și care au cerut, printr-o serie dintre liderii lor, protecția Turciei și a Rusiei împotriva unor agresiuni ale României inventate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News