Vrei sa fii mai creativ? Mergi pe jos

Joi, 05 August 2021, ora 18:401468 citiri
Vrei sa fii mai creativ? Mergi pe jos

Fata de pozitia sezand, mersul stimuleaza creativitatea, arata un studiu care confirma ceea ce multi au experimentat spontan. Multi spun ca gandesc mai bine cand fac cativa pasi si nu de putine ori, chiar fara sa se gandeasca, oamenii se ridica de pe scaun cand se confrunta cu vreo dificultate.

Psihologi de la Universitatea din Santa Clara (California) au efectuat o serie de experiente cu circa 200 de tineri, care au participat la teste destinate sa evalueze gradul de creativitate in pozitia sezand si in mers, potrivit passionsante.be.

Rezultatul arata clar ca mersul stimuleaza creativitatea, capacitatea de a rezolva o problema, gandirea. El este valabil indiferent de conditii, in interior si in exterior, ceea ce neutralizeaza o eventuala influenta a vreunei stimulari legate de mediul ambiant.

Autorii, al caror studiu a fost publicat in Journal of Experimental Psychology, spun ca intervine un fel de proces de eliberare a gandirii, declansat de mers, asociat cu schimbari fiziologice punctuale si rapide.