Nou virus necunoscut descoperit de japonezi, cu ”legături” în România. Cum se transmite la oameni și ce simptome produce

Marti, 05 Octombrie 2021, ora 00:08
14806 citiri
Nou virus necunoscut descoperit de japonezi, cu ”legături” în România. Cum se transmite la oameni și ce simptome produce
Un nou virus a fost identificat în Japonia FOTO: Ajansev

Oamenii de știință de la Universitatea Hokkaido din Japonia au reușit să identifice un virus misterios care poate infecta oamenii, după ce a fost descoperit la mai multe persoane. Agentul patogen, care a fost denumit Yezo, este transmis prin mușcăturile de căpușe, fiind o formă de ortonairovirus și este legat de virusurile Sulina din România și Tamdy din Uzbekistan.

Simptomele infecției includ febră și scăderea trombocitelor și leucocitelor din sânge. Până acum noul virus Yezo a afectat șapte persoane în Japonia, din 2014 și până astăzi, dar din fericire nu au existat decese confirmate, potrivit Express.

Cu toate astea, experții japonezi consideră că noul virus trebuie investigat în afara orașului Hokkaido, pentru a afla mai multe despre răspândirea acestuia.

”Toate cazurile de infecție cu virusul Yezo despre care știm până acum, nu s-au transformat în decese, dar este foarte probabil ca boala să se găsească dincolo de Hokkaido, așa că trebuie să cercetăm urgent”, a spus profesorul Keita Matsuno, virusolog la Universitatea Hokkaido.

Ortonairovirusul face parte din familia Nairoviridae, care include agenții patogeni care cauzează febra hemoragică tip Crimeea-Congo.

Cercetătorii japonezi au întâlnit pentru prima dată virusul Yezo, după ce un bărbat de 41 de ani a fost internat la spital cu febră și dureri de picioare. El fusese mușcat de o insectă, probabil o căpușă, în timp ce se plimba printr-o pădure din Hokkaido.

Avertisment privind sfârșitul lumii al fostului director de la Google: ”Realitatea este că îl creăm pe Dumnezeu” VIDEO

Testele efectuate în spital nu au relevat niciun virus cunoscut purtat de căpușe. Un al doilea pacient cu simptome similare a fost internat un an mai târziu. Analiza genetică a virusului extras din sângele pacienților a identificat acum noul agent patogen, ca find un ortonairovirus.

Yezo pare a fi legat de virusurile Sulina din România și Tamdy din Uzbekistan. Cercetătorul japonez a scris în studiul său, publicat în revista Nature Communications: ”Deoarece epidemiologia și patogenitatea virusurilor grupului Tamdy și Sulina nu sunt încă pe deplin elucidate, acești viruși emergenți din țările asiatice ar putea reprezenta o povară mai mare asupra sănătății publice decât este recunoscut în prezent”.

Omenirea este condamnată: Se produce extincția globală în masă, anunță cercetătorii din Suedia

Referitor la virusul Sulina, el a fost obiectul unui studiu apărut în revista Infection, Genetics and Evolution din martie 2021, fiind caracterizat ca un nou ortonairovirus provocat de căpușele Ixodes ricinus din Delta Dunării, conform Science Direct.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#nou virus, #virus Japonia, #virus necunoscut, #descoperire virusi, #descoperire virus periculos, #virus Romania , #descoperire
Comentarii