Valurile mortale de căldură din următorii ani. Ce ne așteaptă până în anul 2050

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 02:22
4111 citiri
Valurile mortale de căldură din următorii ani. Ce ne așteaptă până în anul 2050
Valurile de căldură se vor inmulți alarmant până în 2050 FOTO: Royal Meteorological Society

Oamenii de știință de la Institutul Federal de Tehnologie din Elveția au realizat o prognoză până în anul 2050, legată de schimbările climatice din întreaga lume. Ei au constatat că valurile mortale lungi de căldură, pe o perioadă de o săptămână, vor fi de șapte ori mai multe în următoarele trei decenii.

Experții au modelat frecvența episoadelor de temperaturi extreme, în diferite scenarii legate de emisiile din viitor. Ei au efectuat simulări climatice pentru a determina probabilitatea unor valuri de căldură lungi de o săptămână, care să ”spargă” actualele recorduri de temeperatură, potrivit Daily Mail.

Studiul arată că dacă emisiile de gaze cu efect de seră vor continua să aibă valori extreme, atunci valurile mortale de căldură cu durata de șapte zile ar putea fi de șapte ori mai multe.

Cercetarea a fost realizată de Erich Fischer, climatolog de la Institutul Federal de Tehnologie din Elveția și colegii săi. ”Modelele proiectează nu numai extreme mai intense, ci și evenimente care vor bate recordurile anterioare.

Aceste extreme record, aproape imposibile în absența căldurii, vor apărea probabil mult mai des în deceniile următoare”, a spus Fischer.

Descoperire nemaipomenită într-un ghețar din Tibet: Nu există așa ceva pe Pământ

Echipa de experți a constatat că, într-un scenariu cu emisii de gaze de seră ridicate, temperaturile extreme de căldură pe o perioadă de o săptămână vor fi de 2-7 ori mai multe, de acum și până în 2050, decât au fost fost în ultimele trei decenii.

Probabilitatea acestor valuri de căldură va crește și mai mult, de 3-21 de ori decât ratele recente, în perioada 2051-2080. Iar evenimentele se vor produce probabil cu o frecvență de 6-37 de ani și la latitudini nordice.”Chiar în ultima lună, lumea a înregistrat recorduri de temperatură care au afectat grav porțiuni din America de Nord și inundații devastatoare în Europa și China”, a spus climatologul Vikki Thompson de la Universitatea din Bristol.

Pământul va fi distrus de Soare. Astronomii au anunțat cum se va produce înspăimântătorul fenomen

Patru țări din G20 susțin o taxă de 2% pe averea celor mai bogați oameni din lume. Ce ar face cu cei aproape 300 de miliarde euro
Patru țări din G20 susțin o taxă de 2% pe averea celor mai bogați oameni din lume. Ce ar face cu cei aproape 300 de miliarde euro
Pentru că foarte mulți miliardari au devenit experți în plata unor taxe cât mai mici și în ascunderea banilor în paradisuri fiscale, Brazilia a propus o taxă de 2% asupra celor mai bogați...
Vreme ciudată în Europa: Finlanda s-a „albit” și Grecia a devenit portocalie FOTO/VIDEO
Vreme ciudată în Europa: Finlanda s-a „albit” și Grecia a devenit portocalie FOTO/VIDEO
În vreme ce unele părţi ale Greciei au devenit portocalii, marţi, 23 aprilie, din cauza prafului saharian, Finlanda s-a confruntat cu o săptămână de aprilie neobişnuit de... albă....
#valuri caldura, #prognoza vreme 2050, #schimbari climatice, #schimbari climatice incalzire globala , #fenomen