Un roman a inventat un dispozitiv de sterilizare a banilor - cum functioneaza

Luni, 14 Martie 2016, ora 22:37 6027 citiri
Foto: Facebook/Remi Radulescu

Inventatorul timisorean Remi Radulescu a creat o macheta functionala a dispozitivului care sterilizeaza bancnotele si monedele. Acesta a spus ca doreste ca dispozitivul sa fie distribuit si utilizat in banci si in firmele care lucreaza cu bani.

"Zilele acestea am pus in functiune sistemul de sterilizare bancnote si monede, functioneaza foarte bine si sunt foarte multumit. Stim, din studii, ca pe bancnote se gasesc microbi, virusuri si incerc prin sistemul pe care l-am pus in functiune si pe care l-am protejat la OSIM sa eliminam aceste microorganisme", a declarat luni, Remi Radulescu.

Studentii romani au inventat robotii care fac curat sau cocktailuri

Potrivit inventatorului, macheta functionala este un sistem care foloseste radiatii ultraviolete cu emisie de ozon ce strabate materialul din care sunt confectionate bancnotele sau monedele si care reprezinta factorul de sterilizare care elimina agentii patogeni.

"Punerea pe piata a sistemului este mai complicata. Eu l-am conceput pentru implementarea lui in circuitul financiar si comercial, unde sunt casierii si case de bani", a precizat Remi Radulescu.

Inventatorul a mentionat ca ideea i-a venit cu mai mult timp in urma, in timp ce numara salariile angajatilor de la firma pe care o conduce, activitate care i-a creat probleme specifice unei alergii.

Un elev roman de 17 ani a inventat o mana robotica - Bugetul a fost de doar 200 de lei

"Sunt alergic, iar cand numaram salariile angajatilor mei simteam o mancarime. I-am intrebat pe casieri cum rezolva problema, pentru ca eu am mari probleme cu numaratul banilor, si mi-au aratat sticluta cu spirt, spunand ca nu exista un sistem de sterilizare. (...). Aceste dispozitive sunt utile, pentru ca pe bancnotele de hartie si din plastic se spune ca sunt peste 100.000 de bacterii si microbi", a detaliat Remi Radulescu.

Remi Radulescu a inregistrat inventia la OSIM in 2015.

Pana acum, inventatorul timisorean a realizat zece inventii functionale - sapte in domeniul tehnic si trei in domeniul sportiv, cu impact social si economic deosebit.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News