Un obiect din spatiu s-a prabusit in curtea unui american din statul Washington VIDEO

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 05:30
Autor: George Titus Albulescu
Un obiect din spatiu s-a prabusit in curtea unui american din statul Washington VIDEORacheta SpaceX Foto: Facebook

Vanatorii de obiecte zburatoare neidentificate care intra in atmosfera terestra au fost uimiti sa vada imagini cu dare de foc pe cerul Americii. Iar una dintre acestea a ajuns in curtea unui locuitor din Grant County, statul Washington, unde s-au prabusit ramasitele rachetei lansate de SpaceX saptamana trecuta.

Conform informatiilor publicate de Biroul Serifului din localitatea respectiva, obiectul recuperat pare a fi un rezervor care provine de la treapta a doua a rachetei Falcon 9, ce a fost pusa pe orbita pe 4 martie 2021, de la Centrul Spatial Kennedy al NASA din Florida, scrie Live Science.

Desi racheta a lansat cu succes alti 60 de sateliti Starlink, o piesa din componenta sa nu s-a comportat in conditii normale si nu s-a desprins, asa cum era prevazut.

Treapta a doua a rachetei Falcon 9 care este mai mica, fiind pozitionata in partea de sus, se separa de "booster"-ul principal dupa ce ajunge in spatiu.

Intr-o postare pe Twitter, oficialii Politiei locale au anuntat ca: "SpaceX a recuperat rezervorul provenit din racheta Falcon 9. El a fost gasit la o ferma privata din sud-vestul zonei Grant County in aceasta saptamana.

Media si vanatorii de comori: nu putem dezvalui detalii. Proprietarul vrea, pur si simplu, sa fie lasat in pace".

Pe cerul din apropierea Washington-ului s-au observat dare de foc, care proveneau de la ramasitele rachetei Falcon 9 ce au ars deasupra Oceanului Pacific. Piesa descoperita in Grant County are aproximativ 1,5 metri lungime si a produs un crater de aproximativ 10-13 centimetri adancime.

 Articol citit de 5444 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Injineru
  08.04.2021, 01:15
  A-nceput de ieri sa cada cite-un cui
  Acum a stat.
  Norii stau mereu gramada
  Peste sat.