Un asteroid trece azi pe langa Pamant. NASA l-a clasat drept "potential periculos"

Sambata, 14 Septembrie 2019, ora 07:36
7856 citiri
Un asteroid trece azi pe langa Pamant. NASA l-a clasat drept "potential periculos"
Foto: Arhiva Pixabay

Un asteroid de doua ori mai mare decat celebra Empire State Building din New York va trece, sambata, pe langa Pamant.

Masoara 370 de metri in diametru si va trece pe langa Terra la o distanta de aproximativ 5 milioane de kilometri in noaptea de sambata spre duminica, potrivit unui expert al Agentiei Spatiale Europene (ESA), relateaza dpa.

Asteroidul 467317 (2000 QW7) orbiteaza Pamantul si Soarele. Obiectele din aceasta categorie nu se intersecteaza in mod normal cu orbita Pamantului, dar, din cand in cand, se apropie mult de planeta noastra.

Specialistii spun ca acesta va trece pe langa Terra la o distanta suficient de mare incat planeta sa nu fie in pericol, dar nu pot fi exclusi anumiti factori care ii pot modifica traiectoria.

Asteroidul a fost inclus de NASA in categoria "potential periculos", ca orice alt obiect spatial care se apropie de Terra la mai putin de 7.480.000 de kilometri.

Astronomii asigura ca nu exista pericol de ciocnire cu Terra, pentru ca asteroidul va trece cu o viteza foarte mare - in jur de 23.100 km/h - si la o distanta de 0,03 unitati astronomice (1 unitate astronomica este egala cu distanta medie de la Soare la Pamant, adica 150 de milioane de kilometri) . In kilometri, distanta la care va trece acest asteroid este de 5,3 milioane de kilometri, adica de aproape 14 ori distanta dintre Pamant si Luna.

La fel ca toate obiectele din sistemul solar, asteroidul 2000 QW7 se afla pe o orbita in jurul Soarelui. Aceasta orbita il aduce din cand in cand in apropierea relativa a Pamantului. Cel mai recent, 2000 QW7 s-a apropiat de planeta noastra pe 1 septembrie 2000. Dupa ce se va apropia din nou la 14 septembrie, asteroidul 2000 QW7 va reveni in proximitatea Terrei pe 19 octombrie 2038.

Asteroidul va fi vizibil de pe Pamant, insa nu reprezinta o amenintare pentru oameni, a declarat Detlef Koschny din cadrul ESA, organizatie dedicata explorarii spatiului din care fac parte 22 de state membre ale UE.

Ceea ce este neobisnuit la acest asteroid este dimensiunea acestuia. Dintre cei 880 de asteroizi monitorizati de agentie, acesta se afla printre primii 20 in ceea ce priveste diametrul.

Oamenii vor putea vedea asteroidul cu ajutorul unui telescop obisnuit in weekend, a spus Koschny.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#asteroid periculos NASA Pamant , #NASA