Traditii religioase bizare de pe mapamond (Galerie foto & video)

Luni, 29 Iulie 2013, ora 22:46
9046 citiri
Traditii religioase bizare de pe mapamond (Galerie foto & video)
Foto: Oddee.com

Religiile au ca parte componenta, adesea, ritualuri duse la bun sfarsit pe baza unor convingeri profunde. Cu toate astea, nu putini sunt cei care gasesc de-a dreptul bizare traditiile religioase ale multor popoare, care, uneori, pun chiar in pericol viata celor implicati.

Oddee prezinta 5 dintre cele mai ciudate astfel de obiceiuri religioase.

Aruncarea copiilor de pe un turn pentru atragerea norocului (India)

De 500 de ani, membrii unui trib din vestul Indiei continua o traditie de-a dreptul revoltatoare. Copiii sunt aruncati de pe un turn inalt de 15 metri doar pentru ca, astfel, se crede ca ei vor avea noroc.

Copiii sunt aruncati din turn, iar jos exista un asternut de pat tinut de barbati. Dupa ce copilul cade pe acea bucata de material, el este purtat pe brate pana la mama sa. Se crede ca participarea garanteaza copilului o stare de sanatate buna, noroc, curaj si o viata lunga.

Piercing cu carlige ascutite (India)

"Garudan Thookham" este o forma de arta ritualica, efectuata in templele Kali din sudul Indiei. Oamenii se imbraca precum Garuda, o divinitate hindusa, danseaza, dupa care spatele le este strapuns de carlige ascutite.

Barbatii sunt ridicati de la pamant cu ajutorul unor franghii, uneori avand in brate copii, si plimbati in jurul templului, ca o ofranda adusa zeitatilor.

Botezarea unei persoane in numele unei alteia, decedata

Botezul pentru cei morti este o practica mormona, care presupune botezarea unei persoane in numele alteia, care a murit. Mormonii cred ca pastorul lor are misionari in "lumea spiritelor", care se ocupa cu raspandirea Evangheliei mormone in randul celor care nu au primit-o inca.

Daca acele persoane decedate vor sa se converteasca, una dintre primele reguli este botezul, care nu se mai poate face decat printr-un astfel de schimb.

Rostogolirea peste resturi de mancare (India)

Obiceiul este vechi de aproximativ 400 de ani si implica rostogolirea oamenilor peste frunze de patlagina, peste care s-au pus resturi de mancare consumata de brahmani. Acestia cred ca, astfel, toate necazurile si bolilor vor fi indepartate.

Guvernul Kamataka a informat Curtea Suprema cu privire la decizia de a modifica aceasta practica controversata de la Templul Kukke Supramanya. De acum, se pare ca mancarea asezata pe frunzele de patlagina nu va fi gustata de nimeni, ritualul avand loc in curtea exterioara a sanctuarului.

Posedarea si convulsiile (Haiti)

Adeptii voodoo cred ca este important sa onoreze si sa aiba grija de toate spiritele. Ei considera ca, odata cu trecerea timpului, acestea devin mai slabe si depind de oameni. Ritualurile si sacrificiile sunt folosite tocmai pentru a-i reintineri ori reinvigora. De exemplu, vigoarea unui animal omorat se va transfera catre acel spirit.

Aceste obiceiuri au rolul de a-i satisface pe zeii numiti "Loa". In timpul ceremoniei, adeptii pot fi posedati de aceste zeitati, care le vor oferi sfaturi, leacuri minune, dar si profetii importante. Practica este una foarte violenta, participantii trecand si prin experienta convulsiilor, inainte de a-si recapata propriul corp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#ritualuri religioase bizare, #ritualuri religioase ciudate, #religie triburi India, #ritualuri religioase putin cunoscute , #religii