Tinutul Zimbrului Neamt, a doua destinatie din top 100 destinatii verzi din lume

Duminica, 28 Martie 2021, ora 10:16
3323 citiri
Tinutul Zimbrului Neamt, a doua destinatie din top 100 destinatii verzi din lume
Tinutul Zimbrului/Foto: Facebook

Destinatia eco-turistica Tinutul Zimbrului Neamt s-a clasat pe locul II in Top 100 Sustenable Destination, distinctia fiind acordata la Targul International de Turism Berlin 2021.

Bison Land - Tinutul Zimbrului Neamt a reusit din nou sa ajunga intr-un top mondial al celor mai importante destinatii turistice "verzi" din intreaga lume, realizat de experti in domeniu. Gratie voturilor online, Bison Land s-a clasat pe locul II in cadrul competitiei Top 100 Sustainable Destinations 2020, categoria People's Choice Award (Votul publicului).

Pe prima pozitie s-a situat o destinatie din Turcia, iar pe locul III, una din Chile. Numele castigatorilor dintre cele 100 de destinatii calificate in concursul mondial au fost anuntate pe 12 martie, la ceremonia de premiere gazduita de Targul International de Turism Berlin 2021.

Al patrulea an consecutiv in top

Este al patrulea an consecutiv in care Tinutul Zimbrului este singurul obiectiv din Romania prezent la competitia internationala Green Destination.

Reprezentantii Parcului Vanatori si cei ai Asociatiei Tinutul Zimbrilor, au transmis multumiri sustinatorilor.

"Va multumim pentru votul dumneavoastra! Faptul ca ne sustineti, ca si comunitate, este mai important pentru noi decat premiul castigat. Distinctia primita si pozitia in acest top mondial ne onoreaza pe noi ca oameni, zona turistica si tara", a declarat Geanina Fedeles, presedintele Asociatiei Tinutul Zimbrului.

Tinutul Zimbrului s-a calificat in acest top select al destinatiilor "verzi" din lume gratie programului de eliberare a zimbrilor prin padurile nemtene, coordonat de Romsilva - Parcul Natural Vanatori, proiect considerat un exemplu de bune practici in ceea ce priveste conservarea biodiversitatii, dar si punerii in valoare a specificului si comunitatii locale.

"Suntem recunoscatori pentru cei care ne sustin. Aceasta pozitie este o dovada ca oamenii, dar si comunitatea apreciaza ceea ce facem si ne incurajeaza sa continuam. Va multumim pentru sustinere!", a transmis Viorela Chiper, managerul asociatiei. Si reprezentantii Romsilva - Parcul Vanatori Neamt au avut un comentariu in aceeasi nota, directorul Sebastian Catanoiu spunand: "La votul publicului, din cele 100 Top Sustainable Destinations 2020, Bison Land - Tinutul Zimbrului s-a plasat pe locul II. In lume! O initiativa generoasa, agreata de comunitate, reuseste sa pozitioneze Romania pe podiumul mondial. Va multumim ca ati fost alaturi de noi cu votul si cu gandul!".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#turism Romania, #zimbri Romania, #stiri magazin , #stiri magazin