Aventura românului cu "autoutilitară" Tico: "Scot scaunul din dreapta, pun două butoaie și colind pe dealuri. Sunt 230 kg în plus"

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 13:04 4010 citiri
Mașina Tico transportă cale de 200 de kilometri 230 de kilograme de struguri FOTO Facebook/ Ion Iliescu

Ion Iiescu, românul ajuns celebru datorită călătoriilor făcute în Grecia, alături de familie, în mașina Tico, istorisește o nouă întâmplare legată de autoturismul personal.

Mândrul proprietar al mașinii Tico, produsă de constructorul coreean Daewoo între 1991 și 2001, istorisește faptul că toamna se folosește de "autoutilitară" pentru a transporta struguri, pe care-i "convertește" ulterior în vin.

"Din 2014 fac vinul meu. Cumpăr strugurii de la producători. După câteva țepe luate de prin târgurile cu struguri, am început să caut oameni care vând direct din podgorie.

Scot scaunul din dreapta de la autoutilitara Tico, pun două butoaie cu capac și colind pe dealuri. Intru în vorbă cu oamenii, gust struguri, pun întrebări, negociez, învăț câte ceva de la fiecare. Uneori vin acasă fără nimic...

Sunt zile când începe să plouă exact când ajungi acolo și nu iese nimeni la cules. Toate drumurile le fac cu Tico și cu David, mâncăm pe capotă când ne ia foamea. Dacă întâlnim nuci, îi fac mieji, adunăm flori de pe câmp pentru Mam și îi spun ce știu eu despre păsări, plante, natură.

În 2017 l-am întâlnit pe Cosmin undeva pe lângă Focșani, mai exact, comună Vârștecoiu. Asta e, așa i-au pus unii numele la această comună. Cosmin a moștenit de la bunicul lui o plantație de viță de vie și o cramă. Are struguri Chardonnay. Visam să pot să vinific și eu măcar odată în viață acest soi.

Îl ajută mama lui, doamna Luiza care ține socotelile la cântar (o doamna deosebit de cumsecade) iar el este peste tot, în tarla cu tractorașul, la cramă vinificând, răspunde la clienții care sună și nu se mai opresc din întrebări.

Anul acesta este unul întârziat din cauza frigului din primăvară. Am plecat pentru prima oară singur.

Sunt 200 kilometri dus, tot atâția îndărăt, dar la întoarcere e mai cu 230 kg în plus. Tico simte greutatea, dar nu scârțâie deloc. Chiar mă întreb, după ce nu o să mai poată duce acest mic gigant, ce mașină îi poate lua locul?

Urmează Tămâioasa Românească! (Dacă cineva se ține de cuvânt)", a scris Ion Iliescu într-o postare pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News