Tezaur nazist găsit în Germania: un depozit secret, descoperit după 75 de ani

Sambata, 14 August 2021, ora 01:11
9174 citiri
Tezaur nazist găsit în Germania: un depozit secret, descoperit după 75 de ani
Un pistol nazist descoperit într-un depozit nazist din Germania FOTO: Live Science

Un profesor de istorie din orașul Hagen din Germania a făcut o descoperire impresionantă, la mai bine de 75 de ani de la terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial. Un tezaur, aflat într-un depozit secret, a fost ascuns în spatele zidului unei clădiri.

El cuprinde numeroase artefacte naziste, inclusiv un portret al lui Adolf Hitler, precum și ecusoane împodobite cu simboluri germane, vulturi și zvastici, precum și un pistol și măști de gaze, potrivit Live Science.

”Obiectele se găseau într-o ascunzătoare îngustă dintre două case. Probabil că ele au fost aruncate în această crăpătură, în aprilie 1945, când au intrat în oraș trupele americane”, a spus Andreas Korthals, istoric la Stardtarchiv din Hagen.

Tezaurul pare că a fost ascuns în ultimele zile ale celui de-Al Doilea Război Mondial, când Al Treilea Reich se prăbușea, iar forțele aliate avansau prin regiunea Ruhrului din vestul Germaniei și cu câteva săptămâni înainte de căderea guvernului nazist condus de Adolf Hitler, de la Berlin.

Sebastian Yurtseven, profesor de istorie din Hagen, a descoperit artefactele naziste la sfârșitul lunii trecute, în timp ce făcea curățenie la casa mătușii sale, după ce ploile torențiale și inundațiile au lovit regiunea.

Descoperire de proporții istorice la Ierusalim: Evenimentul confirmat de scrierile din Biblie VIDEO

În interiorul ascunzătorii, el a găsit un ziar din 1945, inclusiv medalii ale partidului nazist decorate cu zvastică, portretul lui Hitler, un revolver, măști de gaze și cutii cu documente.

”Am pielea de găină. Nu credeam că totul se va transforma într-o descoperire imensă”, a spus Yurtseven. Istoricii au stabilit că această clădire a servit ca biroul local al organizației naziste NSV.

Alarmă în rândul a 14.000 de oameni de știință: Pământul își pierde semnele vitale

”Descoperirile de acest gen sunt extrem de rare și oferă acum arhivei orașului posibilitatea de a afla mai multe despre funcționarea agenției NSV”, a declarat Korthals.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#tezaur nazist, #descoperire tezaur, #nazisti germania, #Adolf Hitler nazisti, #artefacte naziste , #descoperire