O adevărată comoară furată de naziști, descoperită într-un muzeu. Valorează 30 de milioane de dolari

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 04:52
5842 citiri
O adevărată comoară furată de naziști, descoperită într-un muzeu. Valorează 30 de milioane de dolari
Curtea Supremă din SUA va judeca procesul de revendicare al tabloului FOTO: TET

Armata lui Adolf Hitler a furat o mulțime de comori, aur și obiecte de artă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar multe dintre ele au dispărut fără urmă. Cu toate astea, acum a fost descoperită o adevărată comoară acaparată de germani, o pictură celebră a lui Camille Pissarro, într-un muzeu din Madrid, revendicată de descendenții proprietarilor evrei, care dețineau lucrarea în urmă cu peste 80 de ani.

Curtea Supremă din Statele Unite va judeca procesul care implică un tablou jefuit de naziști și care valorează numai puțin de 30 de milioane de dolari, în prezent. Lucrarea a fost elaborată de Camille Pissarro în 1897 și a fost denumită ”Rué Saint-Honoré, Efectul de după-amiază”, potrivit San Diego Union Tribune.

Petiția a fost depusă de către familia Cassirer, iar instanța se va pronunța pentru a rezolva problema retrocedării picturii furate de către germani în timpul războiului. Claude Cassirer, un fotograf pensionar a intentat un proces în 2005, după ce a aflat că pictura originală a lui Pissarro se află expusă în Muzeul Thyssen-Bornemisza din Madrid, la mai bine de 60 de ani după ce lucrarea fusese luată cu forța de la bunica sa, Lily Neubauer.

Femeia, de origine evreică, locuia la Berlin și a acceptat 360 de dolari pentru pictură în anul 1939, pentru a-i asigura trecerea în siguranță în Anglia. După război, ea a încercat să-și recupereze opera, dar i s-a spus că aceasta nu poate fi găsită, probabil fiind distrusă într-un bombardament.

Avertisment privind sfârșitul lumii al fostului director de la Google: ”Realitatea este că îl creăm pe Dumnezeu” VIDEO

După un deceniu de proceduri, Curtea de Apel din Statele Unite a confirmat faptul că Neubauer era proprietara tabloului. Femeia a murit în 1962, dar pictura fusese licitată de Gestapo și vândută pentru 14.850 de dolari, unui colecționar din California.

În 1976, ea a fost cumpărată cu 275.000 de dolari la New York de către un colecționar elvețian. Colecția sa privată de 775 de tablouri, printre care și cel al lui Pissarro a fost cumpărată de Spania în 1993 cu 338 de milioane de dolari.

Omenirea este condamnată: Se produce extincția globală în masă, anunță cercetătorii din Suedia

În 2001, Cassirer a cerut pictura înapoi, dar muzeul din Madrid a refuzat să i-o înapoieze. El a intentat proces, dar a decedat în 2010. Familia acestuia a repus procesul pe rol la Curtea Supremă din SUA, care va rezolva cazul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#comori nazisti, #tablouri celebre furate, #nazisti Hitler, #adolf hitler, #Adolf Hitler nazisti, #obiecte arta, #picturi celebre furate , #descoperire