Un supervulcan periculos sperie America: Semne alarmante privind o posibilă catastrofă naturală VIDEO

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 05:006395 citiri
Un supervulcan periculos sperie America: Semne alarmante privind o posibilă catastrofă naturală VIDEO
Supervulcanul Long Valley, un pericol pentru America FOTO: SF Gate

Supervulcanul Long Valley din California, Statele Unite, reprezintă unul dintre cei mai periculoși vulcani din lume, având una dintre cele mai mari caldeire de pe Pământ, cu lungimea de 32 de kilometri și lățimea de 17 kilometri. Experții consideră că există unele semne care ar prevesti o erupție catastrofală a muntelui, care ar afecta milioane de americani.

Deși cei mai mulți americani știu și vorbesc despre pericolul supervulcanului Yellowstone, puțini sunt aceia care au auzit sau dau importanță celui denumit Long Valley din estul Californiei, potrivit Nature World News.

Într-un documentar realizat de televiziunea Science Channel, s-a analizat supervulcanul Long Valley și activitatea sa din ultimii ani. ”Există semnale îngrijorătoare privind o activitate vulcanică probabilă.

Sunt undele indicii despre o erupție iminentă, care s-ar putea împrăștia peste această vale, locul unde s-a produs a doua cea mai mare erupție vulcanică, ca mărime din America de Nord”, a spus Rob Nelson, om de știință, expert în biologie și naratorul emisiunii de la televiziunea Science.

Folosind datele InSAR, care a monitorizat regiunea în ultimii 20 de ani, geofizicianul Jared Peacock a subliniat aspectul îngrijorător al caldeirei, care ar putea prevesti mari pericole.

Fenomenul extrem din Antarctica, de neoprit: Pericol pentru toată lumea

”Chiar aici, în centru, se vede o cupolă care renaște. O pată roșie arzătoare este înfățișată chiar sub pământ, indicând prezența magmei”.

Chiar dacă posibilitatea unei erupții nu este foarte mare, totuși trebuie spus că supervulcanul Long Valley reprezintă ”o amenințare existențială” pentru milioane de americani care locuiesc în apropiere.

Misterul provenienței aurului de pe Pământ a fost descifrat: Originea de necrezut a prețiosului metal VIDEO

Experții au estimat că rezervorul de lavă al supervulcanului Long Valley conține mai mult de 1.000 de kilometri cubi de magmă. Ultima erupție a acestuia s-a produs în urmă cu 100.000 de ani.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News