Suma uriasa pentru care George R. R. Martin a semnat un contract cu HBO

Duminica, 28 Martie 2021, ora 02:11
3548 citiri
Suma uriasa pentru care George R. R. Martin a semnat un contract cu HBO
FOTO Wikipedia

Scriitorul american George R. R. Martin, autorul romanelor pe baza carora a fost realizat serialul "Game of Thrones", a semnat un contract impresionant cu postul HBO pentru o perioada de cinci ani, a anuntat vineri site-ul revistei Variety.

In virtutea acestui contract, celebrul romancier american va dezvolta noi proiecte pentru HBO, dar si pentru platforma de streaming a acestui post prin cablu, HBO Max. Potrivit mai multor surse, contractul a fost incheiat pentru o suma cu opt cifre.

George R. R. Martin a devenit celebru cu seria literara "A Song of Ice and Fire", care a stat la baza serialului de succes "Game of Thrones", produs de postul HBO. Acel show TV a devenit unul dintre cele mai populare si mai influente seriale din toate timpurile, nu doar prin prisma cotelor sale uriase de audienta, ci si prin numarul record de premii pe care le-a castigat.

In prezent, HBO pregateste serialul "House of Dragon", cu o actiune plasata cu cateva sute de ani inaintea evenimentelor prezentate in "Game of Thrones". Noua productie TV spune povestea casei Targaryen si a razboiului civil declansat de aceasta, cunoscut sub numele de "Dansul Dragonilor". Producatorii mizeaza pe o lansare a acestui serial in anul 2022, iar George R. R. Martin este producator executiv si unul dintre creatorii serialului.

Presa americana a dezvaluit in urma cu cateva saptamani ca mai multe seriale cu actiuni plasate in universul "Game of Thrones" se afla in pregatire la HBO si HBO Max. Printre ele se numara si o adaptare a uneia dintre nuvelele scrise de George R. R. Martin, intitulata "Tales of Dunk and Egg". Celebrul scriitor este producatorul executiv al tuturor acestor proiecte.

El va fi si producatorul executiv al altor proiecte de pe agenda postului HBO, care doreste sa adapteze pentru micile ecrane romanele "Who Fears Death", de Nnedi Okorafo, si "Roadmarks", de Roger Zelazny. Ambele seriale se afla in prezent in etapa de dezvoltare.

Informatia despre noul contract semnat de George R. R. Martin a fost dezvaluita la scurt timp dupa ce s-a aflat ca renumitul scriitor a acceptat sa se implice in productia unui alt serial TV inspirat din activitatile sale editoriale, care va fi produs de UCP si Peacock. Studioul si serviciul de streaming vor dezvolta un serial TV care se inspira din seria literara "Wild Cards", aflat in trecut in dezvoltare la Hulu. Scriitorul va fi producator executiv, alaturi de Melinda Snodgrass si Vince Gerardis. Martin si Snodgrass vor edita cartile din seria "Wild Cards", iar Gerardis este managerul romancierului.

Cartile din seria "Wild Cards" au fost lansate incepand din anul 1987. De-a lungul anilor, peste 40 de autori au publicat volume in cadrul acestei serii literare, care a fost editata de George R.R. Martin si Melinda Snodgrass.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#George R R Martin, #contract, #HBO, #producator , #stiri magazin