Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Momentul nașterii lui Iisus Hristos: Steaua de la Betleem explicată de știință

Vineri, 17 Decembrie 2021, ora 05:31
9811 citiri
Momentul nașterii lui Iisus Hristos: Steaua de la Betleem explicată de știință
Cei trei magi care se îndreaptă spre Betleem FOTO: Grunge

În Biblie, în Cartea lui Matei, trei înțelepți urmează o stea pe cerul estic, mai întâi la Ierusalim și apoi la Betleem, pentru a-i oferi daruri noului născut Iisus Hristos. Timp de secole, oamenii s-au întrebat dacă în spatele evenimentului ceresc a existat o bază științifică, iar acum experții ne asigură că poate fi o explicație.

Au văzut magii o cometă, o supernovă, o erupție solară sau altceva pe cer? Ca toate poveștile venite din vremuri străvechi, nu vom vom ști niciodată cu siguranță, dacă avem un răspuns definitiv, potrivit Grunge.

Investigația evenimentului relatat în Biblie începe cu Enciclopedia Britanică, care îl plasează cândva între anul 6 î.Hr., când se estimează că a avut loc nașterea lui Iisus Hristos și anul 4 î.Hr., când s-a produs moartea regelui Irod al Iudeei.

Dar, dacă Steaua din Betleem a existat cu adevărat și nu a fost doar o născocire literară, oamenii de știință și istoricii cred că pot exista unele explicații probabile. ”Dacă ceea ce se spune în Noul Testament este o relatare istorică a ceva concret, atunci ea necesită o explicație. Ca astronom, vrei să ai o explicație astronomică”, a spus David Weintraub, profesor de fizică și astronomie la Universitatea Vanderbilt, Statele Unite.

Oamenii de știință sunt destul de siguri de ceea ce nu a fost Steaua din Betleem. Nu putea fi un meteorit, deoarece acesta este strălucitor, dar durează puțin timp. În timpul nașterii lui Iisus nu existau supernove, cea mai apropiată a fost în anul 185 d.Hr., conform relatărilor astronomilor chinezi.

Fenomen neobișnuit dezvăluit de un câștigător al Premiului Nobel: Timpul și spațiul pot fi modificate

S-ar putea să fi fost o cometă persistentă – a existat una vizibilă pe Pământ în jurul anului 5 î.Hr., iar cometa Haley a fost observată mai devreme, prin anul 11 î.Hr.

”Pentru felicitări de Crăciun, este o imagine frumoasă cu o cometă cu coadă, dar în acele vremuri cometele de pe cer erau considerate un prevestitor al unui dezastru iminent”, a afirmat Grant Mathews, profesor de astrofizică la Universitatea Notre Dame.

Un savant american anunță catastrofa globală: Începe extincția în masă pe Pământ

Însă, teoria științifică care se potrivește cel mai mult cu viziunea noastră tradițională despre Steaua de la Betleem este fenomenul unei mari conjuncții, în care mai multe planete par să se întâlnească pe cerul nopții, într-o singură locație, în spațiu.

Există mai multe conjuncții de-a lungul perioadei probabile în care s-a născut Iisus Hristos, inclusiv una în anul 6 î.Hr.

Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Vladimir Putin a lansat recent o încercare ciudată de a se autointitula noul Iisus Hristos și de a se poziționa la nivel religios în legătură cu războiul din Ucraina. Dar, în realitate, un...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Steaua Betleem nasterea Iisus, #Betleemul Iisus Hristos, #Iisus Hristos, #cei trei magi, #magi Betleem, #Biblia , #fenomen