Spune-mi cum dormi, ca sa-ti spun ce nu stiai depre tine!

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 07:01
31331 citiri
Spune-mi cum dormi, ca sa-ti spun ce nu stiai depre tine!

Se pare ca fiecare gest pe care il facem vorbeste despre noi mai mult decat am crede. Chiar si pozitia in care obisnuim sa dormim releva numeroase informatii atat despre tipul personalitatii noastre, cat si despre problemele de sanatate pe care le-am putea avea.

Pe baza unui studiu realizat la Sleep Assessment and Advisory Service, Men's Health, citat de MSN, a realizat topul celor mai comune 6 pozitii in care dormim, alaturi de interpretarile lor fizice si comportamentale. Studiul a avut la baza 1.000 de participanti, iar rezultatele au fost extrem de importante atat pentru cei implicati, cat si pentru publicul larg.

1. "In cadere libera"

Daca dormi pe burta, cu mainile in jurul pernei si cu capul intors intr-o parte, te incadrezi in aceasta categorie. Expertii spun ca persoanele care adopta o asemenea pozitie in timpul somnului sunt extrovertite si impulsive. Desi par foarte puternice, se lasa afectate deseori de critici, luandu-le prea personal.

Aceasta pozitie este una recomandata intrucat ajuta la digestie.

2. Pozitia fetusului

Aceasta este cea mai comuna pozitie de dormit, avand in vedere ca 41% dintre cei 1.000 participanti la studiu dormeau ghemuit, intr-o parte. Ca personalitate, se pare ca acestia sunt aparent duri, desi timizi si sensibili in interior. Au nevoie de timp pentru a se acomoda in anturaje noi si pentru a-si face prieteni, insa odata legate aceste prietenii, dau dovada de loialitate.

Dormitul pe partea stanga poate dauna organelor vitale (ficat, stomac, plamani), asa ca ar fi mai bine sa dormi pe partea dreapta.

3. "Busteanul"

Daca dormi intins pe o parte, cu ambele brate pe langa corp, probabil esti sociabil si deschis. Un dezavantaj al personalitatii tale ar fi acela ca te lasi usor pacalit intrucat te increzi prea usor in cei de langa tine, chiar si in necunoscuti.

Daca suferi de afectiuni ale coloanei, pozitia "busteanul" iti este recomandata deoarece pastreaza coloana dreapta, ameliorand si durerile de spate.

4. "Cel care tanjeste"

Pozitia de somn pe o parte, cu ambele brate in fata, poate indica o persoana comunicativa, deschisa la nou, dar destul de suspicioasa si cinica. Cei care dorm in aceasta pozitie se hotarasc greu, dar decizia lor este una definitiva.

Atunci cand dormim pe o parte, atenuam unele simptome asociate cu boala de reflux gastroesofagian sau chiar apnee (sufocare in somn).

5. "Soldatul"

Daca dormi pe spate, cu ambele brate pe langa corp, este foarte probabil sa fii linistit si rezervat. Persoanele care dorm in pozitia soldatului au standarde foarte inalte atat pentru ele, cat si pentru ceilalti.

Dormitul pe spate poate duce la sforait, dificultati in respiratie, asadar la un somn destul de nelinistit.

6. "Stea de mare"

Cei care dorm pe spate, cu bratele ridicate deasupra capului sunt buni ascultatori si prieteni loiali. Nu le place sa fie in centrul atentiei, dar ii ajuta pe ceilalti ori de cate ori au nevoie.

Ca si in pozitia precedenta, atunci cand dormim pe spate ne supunem unor riscuri, putand aparea problemele de respiratie, somnul agitat si sforaitul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#pozitia somn personalitate, #pozitia dormit personalitate, #interpretare pozitie somn , #obiceiuri