Specii pe cale de disparitie din cauza unor mituri despre afrodiziace

Joi, 30 Iunie 2011, ora 17:21 2169 citiri

Testoasele din Madagascar sunt amenintate cu disparitia pentru simplul fapt ca asiaticii le pretuiesc carapacele cu proprietati afrodiziace.

Grist.org a intocmit o lista cu 5 specii de animale, in frunte cu testoasele mai sus amintite, care se confrunta cu riscul extinctiei din cauza unor mituri ce spun ca parti ale corpului lor detin secretul vigorii peniene.

Tigrii

Toate cele cinci subspecii de tigru ramase in viata sunt amenintate acum cu disparitia. In salbaticie mai gasim astazi doar circa 10.000 de tigri, in comparatie cu cei 100.000 care cutreierau savanele acum 100 de ani. Unul dintre motive: unii cred in mod fals ca penisul lor are proprietati afrodiziace si sunt in stare sa plateasca foarte multi bani. Penisul de tigru mai este folosit insa si pe post de podoaba sau in ritualuri.

Rinocerii

Coarnele de rinocer pot fi considerate niste unghii uriase, avand in vedere nivelul de cheratina continut. Medicina traditionala chineza le banuieste de proprietati miraculoase impotriva disfunctiilor erectile. Evident, coarnele de rinocer sunt extrem de scumpe. Pentru a evita smulgerea lor in scopuri sexuale, padurarii din rezervatiile naturale le taie rinocerilor coarnele pentru a nu starni interesul braconierilor.

Ursii

Cu o soarta la fel de trista se confrunta si ursii negri, si asta pentru ca oamenii din Orientul Indepartat cred ca basica fierii lor este dotata cu puteri afrodiziace miraculoase.

Citeste mai mult despre Specii pe cale de disparitie din cauza unor mituri despre afrodiziace pe Think Outside The Box

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News