Simbolul svasticii lui Hitler si uimitoarea sa istorie de 12.000 de ani (Video)

Duminica, 09 Februarie 2014, ora 13:54
30801 citiri
Simbolul svasticii lui Hitler si uimitoarea sa istorie de 12.000 de ani (Video)
Foto: Ancient Origins

Svastica este un simbol folosit de unul dintre cei mai urati oameni de pe Pamant, Adolf Hitler, un semn asociat sacrificarii a milioane de oameni in timpul razboiului. Dar, acest simbol are o istorie de mii de ani, el fiind utilizat de mai multe culturi si pe diverse continente.

Adolf Hitler nu a fost primul care a folosit acest puternic simbol, el aparand in civilizatiile hinduse si budiste si in alte tari din Asia, timp de mii de ani, potrivit Ancient Origins.

Simbolul svasticii poate fi vazut inca si in prezent, in temple, pe copertile cartilor sau chiar pe autobuze sau taxiuri.

Simbolul a fost folosit, de asemenea, in Grecia antica si poate fi vazut in ruinele vechiului oras Troia, care a existat in urma cu 4.000 de ani.

Vechii druizi si celti l-au folosit si se regaseste pe multe artefacte. El a fost utilizat de catre triburile nordice, chiar de primii crestini, dar si de cavalerii teutoni, un ordin medieval militar german.

Dar, de ce acest simbol este atat de important si de ce a decis Hitler sa-l foloseasca?

Cuvantul svastica inseamna victorie permanenta

"Svastica" este un cuvant de origine sanscrita insemnand "bunastare", "existenta minunata" sau "noroc". Este cunoscut sub diferite nume, precum "Wan" in China, "Manji" in Japonia, "Fylfot" in Anglia, "Hakenkreuz" in Germania sau "Tetragammadion" in Grecia.

Un savant specializat in sanscrita a declarat in 1979 ca sensul profund al cuvantului este "victorie permanenta". El a mai spus ca acest semn, ca orice simbol, poate avea un sens pozitiv sau negativ, in functie de modul in care este folosit.

Sensul dublu al unui simbol este comun in vechile traditii, cum ar fi simbolul pentagramei, care este considerat negativ atunci cand este indreptat in jos si pozitiv cand este in sus.

Svastica nazista declanseaza un scandal in Austria

Cea mai veche svastica descoperita vreodata a fost gasita in Mezine, Ucraina, sculptata pe o figurina din fildes, care dateaza din urma cu 12.000 de ani.

In budism, svastica este un simbol al norocului, prosperitatii, abundentei si eternitatii. Este direct legata de Buddha si poate fi gasita pe statui.

In America de Nord, svastica a fost folosita de catre triburile Navajos. In Grecia antica, Pitagora o utiliza sub numele de "Tetraktys" si era simbolul care lega cerul de Pamant.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#simbolul nazist svastica, #simbolul svastica istorie, #svastiva simbol hindus budist, #svastica Grecia antica, #svastica cavalerii teutoni Germania, #cuvantul svastica origine sanscrita , #obiceiuri