Avertisment privind sfârșitul lumii al fostului director de la Google: ”Realitatea este că îl creăm pe Dumnezeu” VIDEO

Sambata, 02 Octombrie 2021, ora 02:00
16955 citiri
Avertisment privind sfârșitul lumii al fostului director de la Google: ”Realitatea este că îl creăm pe Dumnezeu” VIDEO
Inteligența artificială un pericol major pentru omenire în viitor FOTO: Wonderful Engineering

Mo Gawdat, care a ocupat funcția de Chief Business Officer la Departamentul secret de cercetare al gigantului IT american, denumit Google X, trimite un avertisment omenirii, legat de sfârșitul lumii. Acesta ar putea veni, datorită faptului că în prezent cercetătorii ”îl creează pe Dumnezeu”, folosind inteligența artificială, care constituie un pericol la adresa umanității.

După ce a lucrat pentru IBM și Microsoft, Mohammad ”Mo” Gawdat, un antreprenor egiptean și scriitor în vârstă de 54 de ani, s-a angajat la Google în 2007, ajutând platforma din Statele Unite să se extindă în Orientul Mijlociu, Africa și Europa de Est. Acum, a dat un interviu publicației The Times, în care a dezvăluit faptul că a fost îngrozit în timp ce lucra cu dezvoltatorii de inteligență artificială (AI), care construiau brațe de robot, care erau capabile să găsească și să ridice o minge, potrivit Express.

Gawdat crede că inteligența generală artificială (AGI), genul de AI atotputernică și sensibilă, văzută în filmele science-fiction ca Skynet și The Terminator, este inevitabilă și că odată ajunsă aici, omenirea ar putea fi lovită de o apocalipsă, care va fi produsă de mașinăriile dezvoltate în prezent, asemănătoare unor Dumnezei.

Antreprenorul a rămas înspăimântat atunci când lucra la diferite proiecte de la Google X. După o perioadă de progres lent, egipteanul a spus că un braț robotizat a apucat o minge și părea că o ține în fața cercetătorilor, printr-un gest care arăta cât de puternic poate fi.

Soarele va muri, devorând Pământul. Oamenii de știință au prezis când vine sfârșitul lumii VIDEO

”Am realizat brusc că este într-adevăr înfricoșător. Am înghețat complet. Realitatea este că noi îl creăm pe Dumnezeu”, a spus Gawdat în interviu. ”De parcă am fi avut acele lucruri de o săptămână. Și (roboții) fac asta, ceea ce copiilor le iau doi ani, să ajungă la acest nivel”.

”Diferența cheie, a susținut antreprenorul, este că mașinăriile, chiar și la un nivel de bază al inteligenței, au potențiaulul de a învăța incredibil de repede”.

Potrivit lui Gawdat, AI are potențialul de ajunge la așa-numita singularitate tehnologică – punctul în care devine incontrolabilă și ireversibilă. În cazul mașinăriilor inteligente, acest lucru însemană că AI ar putea eclipsa umanitatea și ar putea scăpa de sub controlul oamenilor.

Celebrul fizician Michio Kaku uimește omenirea: ”Extratereștrii pot fi cu milioane de ani mai avansați decât noi” VIDEO

În industria tehnologiei de azi nu lipsesc cei care se tem de AI – Elon Musk a avertizat în repetate rânduri lumea despre pericolele inteligenței artificiale, care vor cuceri omenirea, într-o zi, conform Wonderful Engineering.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Lupta împotriva cancerului, mai ușoară cu ajutorul AI. Un mare spital din România cumpără un soft care va face în 30 de minute ce făcea un medic în câteva ore
Lupta împotriva cancerului, mai ușoară cu ajutorul AI. Un mare spital din România cumpără un soft care va face în 30 de minute ce făcea un medic în câteva ore
Cel mai mare spital din județul Galați va avea, în curând, soft pe bază de inteligență artificială, care va ajuta la tratarea cancerului. Softul va fi achiziționat cu bani de la bugetul...
#sfarsitul lumii, #inteligenta artificiala, #Google, #pericol omenire, #Singularitate, #pericole inteligenta artificiala, #pericole , #fenomen
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
De la "Departamentul secret de cercetare al" Google. Wow!