O pisica din Florida a descoperit un sarpe cu doua capete

Joi, 05 Noiembrie 2020, ora 04:53
5152 citiri
O pisica din Florida a descoperit un sarpe cu doua capete
Foto: Facebook/ FWC Fish and Wildlife Research Institute

O pisica a unei familii din Florida a facut o descoperire neasteptata: un sarpe cu doua capete. In urma cu aproximativ o luna, pisica lor, Olive, a lasat "trofeul" pe podeaua sufrageriei.

Familia a fost uluita de captura pisicii: un sarpe mic, patat, cu doua capete atasate pe acelasi corp, fiecare capabil sa-si miste ochii, gatul si limba in mod independent.

Pe Facebook, familia a anuntat ca a botezat sarpele neobisnuit "Dos" (doi, in limba spaniola). Tot in postare, acestia explica faptul ca Dos are probleme legate modul in care se hraneste.

"Incercam o multime de metode, dar are probleme cu coordonarea celor doua capete", a explicat Kay Rogers, proprietara pisicii care l-a gasit pe Dos.

Aceasta afectiune, cunoscuta sub numele de bicefalie, este o anomalie care apare in timpul dezvoltarii embrionare, cand gemenii identici nu reusesc sa se separe complet. Este intalnita la animale din toate speciile, inclusiv la cerbi - anual este raportata capturarea cate unui cerb cu doua capete, noteaza Science Alert.

Animalele bicefalice au probleme majore legate de supravietuirea in salbaticie, unde cele doua creiere concurente ingreuneaza chiar si cele mai simple actiuni, precum prinderea prazii sau fuga din fata pradatorilor. Drept urmare, ele ajung adesea in custodia expertilor in fauna salbatica.

In 2018, o vipera cu doua capete a fost gasita pe proprietatea unei familii din Virginia, iar in 2019, un sarpe cu clopotei, bicefalic, a fost capturat in New Jersey si "botezat" Double-Dave. Dos tocmai a ajutat 2020 sa isi indeplineasca norma.

Deocamdata, Dos este ingrijit de Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC), care a facut publice cateva imagini ale lui. Expertii FWC spun ca Dos este un cursor negru sudic, Coluber constrictor priapus - un sarpe mic, neveninos, comun in sud-estul Statelor Unite.

Cu siguranta, Dos are o sansa mai buna de supravietuire, acum, sub ingrijirea herpetologilor de la FWC, decat in salbaticie. Pentru inceput, nu mai trebuie sa isi faca griji pentru hrana sau ca va deveni hrana. Insa mai are inca destule impedimente in calea unei vieti normale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

S-a stabilit de unde provenea misteriosul obiect căzut din cer care a străpuns acoperişul unei locuinţe din Florida. NASA a pornit o anchetă
S-a stabilit de unde provenea misteriosul obiect căzut din cer care a străpuns acoperişul unei locuinţe din Florida. NASA a pornit o anchetă
Obiectul căzut din cer care a străpuns acoperişul unei locuinţe din statul american Florida a provenit într-adevăr de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a confirmat luni NASA,...
Opere de artă uluitoare descoperite în orașul antic Pompei
Opere de artă uluitoare descoperite în orașul antic Pompei
Opere de artă uimitoare au fost descoperite în cadrul unor noi săpături la Pompei, orașul antic roman îngropat în urma unei erupții a Muntelui Vezuviu în anul 79 d.Hr. Arheologii spun...
#descoperire, #sarpe, #doua capete, #Florida , #descoperire