Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > descoperire
A   A   A

S-a descoperit o specie de dinozaur care-si inlocuia dintii la fiecare cateva luni

S-a descoperit o specie de dinozaur care-si inlocuia dintii la fiecare cateva luni
Foto: ABELOV2014 via Wikicommons CC BY-SA 3.0
O specie de dinozaur care a trait in urma cu 70 de milioane de ani isi schimba dintii la fiecare doua luni, au descoperit oamenii de stiinta.

Potrivit echipei mixte care a facut descoperirea, de la Universitatea Adelphi si de la Universitatea Ohio, e vorba despre dinozaurii din specia Majungasaurus, arata IFL Science.

Nu era singura specie care avea aceasta particularitate. Si dinozaurii din speciile Allosaurus si Ceratosaurus aveau aceasta abilitate, insa acestora le cresteau dinti noi la fiecare 100 de zile.

Toate cele trei specii erau teropode, se deplasau in doua picioare, cele din spate, fiecare cu cate trei degete, si erau carnivore.

In mod normal, abilitatea de a-si inlocui dintii era prezenta in randul dinozaurilor ierbivori. In cazul acestora se explica prin preferinta lor pentru oase, din care incercau sa manance cat mai mult.
Mai cu seama specia Majungasaurus nu avea dinti puternici, iar evolutia a facut astfel incat acestia sa fie inlocuiti periodic. Astfel, la fiecare 56 de zile, beneficia de un set nou-nout de dinti.

Vezi si Ce s-a gasit in burta unui dinozaur de acum 120 de milioane de ani

A.P.
Facebook ShareTweet
 Luni, 02 Decembrie 2019, ora 08:48

 Articol citit de 2518 ori

Citeste si: