Romanul care strabate Dunarea inot a ajuns la Galati. Mai are 150 de kilometri si intra in Cartea Recordurilor

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 16:48
10147 citiri
Romanul care strabate Dunarea inot a ajuns la Galati. Mai are 150 de kilometri si intra in Cartea Recordurilor
Foto: Facebook/Avram Iancu

Avram Iancu, romanul care si-a propus sa strabata Dunarea inot fara costum neopren, a ajuns, luni, la Galati, iar de aici pana la finalul cursei mai are de parcurs 150 de kilometri.

Barbatul inoata de 84 de zile si mai are de parcurs pana la final 150 de kilometri.

La Galati, Avram Iancu a fost intampinat de zeci de oameni care au declarat ca-i urmaresc cursa pe Internet. Galatenii au facut poze cu temerarul inotator si au obtinut autografe.

"Ma simt aici, in aceasta zona, ca acasa. Iubesc deopotriva toate zonele tarii, toate orasele, dar aici a fost extraordinar pentru ca a fost o cascada de orase dunarene. Ma refer la Braila, Galati, urmeaza Tulcea, unde ma simt absolut fantastic", a declarat Avram Iancu, inainte de plecarea in ultima parte a cursei.

In total, barbatul, originar din Petrosani, incearca sa parcurga 2.860 de kilometri, din Germania pana in Romania, la Marea Neagra, fara sa poarte costum de neopren. Daca va reusi, va deveni primul om care inoata toata Dunarea doar in slip si cu casca in cap.

Inaintea sa sunt doi inotatori din Slovenia si Canada care au parcurs distanta fiind imbracati in costum de neopren si avand labe de inot.

Avram Iancu a inceput sa inoate pe 20 iunie si spera sa ajunga la Sulina pe 15 septembrie.

Barbatul a slabit 10 kilograme si spune ca este o cursa mult mai dificila decat si-a inchipuit si chiar a fost tentat sa renunte.

"Strabaterea inot a unui fluviu este exact ca in viata. Nu este intotdeauna numai soare si frumos. Sunt si nori, si probleme. Dar am invatat ceva: cu calm si cu perseverenta se poate realiza orice", a spus Avram Iancu.

In cursa sa, Avram Iancu este insotit de o barca in care se afla membri ai echipajului sau si o echipa de filmare. De asemenea, in echipa inotatorului este un preparator fizic.

"Sunt in echipa lui de cand a intrat in Romania, la Moldova Noua. L-am gasit cu musculatura foarte tensionata, cu foarte multe contracturi. Ma ocup de relaxarea lui dupa terminarea programului cu diferite metode de masaj si diferite unguente pentru articulatii, pentru muschi", a declarat, la randul sau, preparatorul fizic Iuliana Piscoi.

Avram Iancu are numeroase recorduri. El este primul roman care a reusit sa traverseze Canalul Manecii, avand doar slip si casca. Performanta a fost realizata in august 2016, dupa 18 ore de inot.

Cu un an inainte, in iunie 2015, Avram Iancu a inotat in Dunare, din dreptul localitatii brailene Gropeni pana la Galati. Atunci a parcurs 42 de kilometri in 10 ore.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Avram Iancu inot Dunare, #roman inot Dunare izvoare varsare, #Avram Iancu Cartea Recordurilor , #cartea recordurilor