Robotul Curiosity, trezit pe Marte de The Beatles si The Doors

Duminica, 19 August 2012, ora 21:523528 citiri
Robotul Curiosity, trezit pe Marte de The Beatles si The Doors
Foto: Arhiva

Robotul Curiosity, care se afla acum in misiune pe Marte, este "trezit" in fiecare dimineata pe muzica trupelor The Beatles si The Doors.

NASA a dezvaluit ca foloseste cantecele acestor artisti pentru rutina de dimineata a robotului care trebuie sa descopere daca mediul de pe Marte a fost in trecut propice vietii microbiene, relateaza rollingstone.com.

Cercetatorii au precizat ca playlist-ul de trezire a robotului include piese semnate de trupa Anthrax, dar si tema muzicala din "Razboiul Stelelor". Potrivit NASA, muzica il face pe robotul Curiosity ... mai putin morocanos.

Playlistul mai include "Good Morning Good Morning" (The Beatles), dar si "Break On Through" (The Doors) si "Come Fly With Me" (Frank Sinatra).

NASA a anuntat, vineri, ca robotul a inregistrat temperaturi mai mari de 0 grade Celsius in craterul Gale. Curiosity urmeaza sa amenajeze si un laborator stiintific la jumatatea drumului sau spre Muntele Sharp, un masiv martian de 5.500 de metri altitudine, din interiorul craterului Gale, alcatuit din straturi de sedimente vechi de un miliard de an.