Ritualuri ciudate in Japonia: Calugari care se mumifica singuri (Galerie foto)

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 21:43
7859 citiri
Ritualuri ciudate in Japonia: Calugari care se mumifica singuri (Galerie foto)

Sokushinbutsu este un ritual adoptat de preotii budisti, din Japonia, pentru a se transforma in mumii, devenind ulterior venerati de populatie in onoarea spiritului si a dedicarii lor unice.

Practica populara in nordul Japoniei, mai ales pe raza Prefecturii Yamagato, era considerata un adevarat ritual, dainuind timpului din vremea dinastiei chineze Tang si a fost adusa in Tara Soarelui Rasare de catre fondatorul Budismului, Shingon, precizeaza Atlas Obscura .

Practica Sokushinbutsu a fost interzisa la sfarsitul sec. al XVIII-lea in Japonia. Specialistii niponi cred ca sute de calugari au urmat calea Sokushinbutsu, dar multi dintre ei au esuat, astazi pastrandu-se numai 24 astfel de mumii. O noua mumie Sokushinbutsu a fost descoperita la sfarsitul verii lui 2010, chiar in Tokio.

Privit ca si "testul suprem", procedura transformarii in Sokushinbutsu presupunea tortura autoindusa pe mai multi ani de catre calugarii budisti.

In cadrul primului stadiu al procesului, preotul trebuia sa respecte o dieta bazata exclusiv pe seminte si nuci, prestand in acelasi timp exercitii fizice riguroase care ii eliminau toata grasimea corporala. Acest parcurs dura aproximativ 1.000 de zile.

In a doua parte a procesului Sokushinbutsu, calugarul se hranea numai cu scoarta si radacinile coniferelor, consumand concomitent un ceai otravitor, obtinut din seva arborelui urushi. Folosita in general pentru lacuirea vaselor, seva contine Urushiol, o substanta ce provoca stari de voma ale calugarului, ducand la pierderea constanta de fluide din corpul acestuia.

In cele din urma, calugarul automumificat se izola intr-un mic cavou din piatra care ii permitea sa pastreze o permanenta pozitie de lotus, putand respira printr-un mic tub si ii era oferit si un clopotel, din care suna zilnic pentru a le face cunoscut oamenilor faptul ca este inca in viata. Atunci cand clopotelul nu se mai auzea, tubul de aer era indepartat, iar cavoul complet inchis.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#mumii Japonia, #ritual mumificare calugari , #obiceiuri
Comentarii
Poza srelu
srelu
rank 5
Eu tocmai mi-am pregatit o tigara, am fumat-o linistit admirand pozele, mi-au placut (si pozele si tigara)