Religia distruge lumea?

Joi, 07 Iulie 2011, ora 12:10
10954 citiri
Religia distruge lumea?
Foto: waleg.com

Credinta religioasa nebuneasca ca un popor este cel ales este originea celor mai mari necazuri cu care s-a confruntat omenirea.

Popoarele fundamentaliste sunt cele care stau la baza celor mai mari probleme cu care s-a confruntat lumea in ultimul timp. Sunt vizate, in primul rand, state precum Pakistan, Israel, Iran, Arabia Saudita, Vaticanul si SUA, informeaza Alternet.

Chiar un fost presedinte american, Woodrow Wilson, a spus in timpul Primului Razboi Mondial: "Viata mea nu ar avea niciun rost daca nu ar exista forta religiei, a credintei pure si simple". El era obsedat de pace si a obtinut-o prin razboi.

Secolul XXI, unul al razboaielor religioase?

Secolul XX a inceput cu razboaie adanc infipte in concepte precum nationalismul si religia. Acelasi secol a cunoscut ateismul ideologic al lui Stalin, Hitler si Mao. Secolul XXI pare sa fie unul al razboialor religioase conduse de fanaticii fundamentalisti care cred in destinul divin al popoarelor lor.

Nici romano-catolicii nu sunt mai prejos, ei crezand in intaietatea papilor care sunt in fruntea bisericii lor. Fara astfel de conflicte religioase, lumea ar fi cunoscut mai putine conflicte sangeroase si mult mai putini oameni ar fi murit. SUA se complac in razboaie, in temeiul ideii lor ca trebuie sa readuca democratia in lume.

Pretul platit de alte popoare (Afganistan, Irak) pentru aceasta asa-zisa democratie impusa cu armele este prea scump. Pentru americani, razboiul pare a fi devenit un mod de viata. Orice popor care le ameninta acest statut de salvatori ai lumii va avea de-a face cu un razboi in care sunt implicati americanii.

Arabia Saudita si Pakistanul, intoleranta si teroare

Pakistanul este o tara care practic exporta teroarea in lume, alaturi de Iran. Ambele state cred in destinul lor religios profetic. Pe de alta parte, Arabia Saudita nu are nevoie de arme, caci detine mult petrol. De acolo vin multe fonduri care au ca destinatie organizatiile teroriste. In plus, Arabia Saudita are una dintre cele mai putin tolerante forme ale religiei islamice.

Relatia speciala care le uneste

Daca privim cu atentie, SUA au o relatie speciala cu state precum Pakistan, Vatican si Arabia Saudita. SUA s-au amestecat in probleme fara de sfarsit in Orientul Mijlociu, iar razboaiele nu vor inceta sa existe acolo. Pacea este doar o iluzie, sau, mai bine zis, un motiv destul de bun pentru a cheltui fonduri imense.

Se vorbeste despre un eventual al treilea razboi mondial, care va fi unul nuclear, atunci cand el va avea loc. In numele cresterii economice, resursele Terrei sunt exploatate la maximum, punand in pericol viitorul pe aceasta planeta.

Ideologia americana este tributara fondarii acestei civilizatii de catre colonistii veniti din Anglia si Olanda, cei care credeau ca sunt prea buni pentru lumea din care plecasera, ei find cei alesi.

Se vorbeste despre "cartile sfinte" ale Bibliei ca fiind nimic altceva decat mituri care au supravietuit din epoca de bronz. Acestea nu ar fi fost decat adaptate timpurilor si prelucrate de cei care le-au copiat de atatea ori.

Dumnezeu, departe de politica si ideologii

Un Dumnezeu exista cu siguranta, iar el nu este cel propovaduit de religiile care se cred fiecare centrul a tot ce exista pe aceasta planeta. El nu este cu siguranta cel confiscat de discursurile religioase, ci nu are culoare politica si nici nu trebuie sa serveasca vreo ideologie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#religie razboi, #fanatici razboi, #Biblie Dumnezeu, #petrol bani, #SUA razboaie , #religii